Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπεργολάβος του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση

Ανέλαβε να κατασκευάσει ναυτική βάση στην Αλβανία

Σε ρόλο υπεργολάβου του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων η κυβέρνηση, με βάση σύμβαση που κυρώθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με αυτήν αναλαμβάνει να εκτελέσει τα «αναγκαία έργα υποδομής και αναβάθμισης ναυτικής βάσης» στην Αλβανία.

Τη διαφωνία της με την εν λόγω σύμβαση εξέφρασε η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, Λ. Κανέλλη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο ελληνικός λαός, είπε χαρακτηριστικά, βρίσκεται μπροστά στο καταπληκτικό φαινόμενο να πληρώνει τους Αμερικανούς να του αναβαθμίσουν τα δικά του στρατόπεδα και θα δίνει και από την τσέπη του 5,5 εκατ. ευρώ για να φτιάχνει μια ναυτική βάση στην Αλβανία, την οποία τη χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και το αλβανικό ναυτικό. «Λειτουργείτε σαν μικρός υπεργολάβος και μάλιστα μεταχρονολογημένα», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε: «Είναι ανθρωπιστική βοήθεια αυτό στο λαό της Αλβανίας, το να υπάρχει εκεί μια ΝΑΤΟική βάση, την οποία θα χρησιμοποιεί το αλβανικό ναυτικό, έναντι ποίου εχθρού»; Με την ευκαιρία η Λ. Κανέλλη ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει υπογράψει συμβάσεις με αμερικάνικες εταιρίες για την αναβάθμιση των ελληνικών στρατοπέδων.

Τη συμφωνία με την εν λόγω σύμβαση εξέφρασε και η ΝΔ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Κοτσώνης ισχυρίστηκε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Μάλιστα έμμεσα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ΝΑΤΟική εντολή λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγάλων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ