Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συγκρίνετε...

Σας γράφαμε χτες πόσα παίρνει μηνιαίως ο κ. Καλόφωνος, ο πρόεδρος της «Ολυμπιακής», για να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος της εταιρίας. Επειδή, όμως, το θέμα δεν περιορίζεται στην «Ολυμπιακή», και κατόπιν του ενδιαφέροντος που επέδειξαν οι αναγνώστες της στήλης, θα συνεχίσουμε και σήμερα την προσπάθεια να σας μεταφέρουμε μια εξόχως παραστατική εικόνα για το τι σημαίνει εκείνο το «άξιος ο μισθός σας»...

***

Οπως έγραψε λοιπόν ήδη ο «Ρ», σε ένα πολύ διαφωτιστικό σχόλιό του την περασμένη Κυριακή, έχουμε και λέμε:

Πρόεδρος Χρηματιστηρίου: 17.600 ευρώ μηνιαίως (το να προΐσταται κανείς στο ξεπουπούλιασμα του κοσμάκη στη Σοφοκλέους είναι πολύ αποδοτικό...)

Διοικητής Εθνικής Τράπεζας: 17.600 ευρώ μηνιαίως (ξέρετε τι δύσκολη δουλιά είναι το ξεπούλημα της Εθνικής;...)

Πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: 15.300 ευρώ μηνιαίως (εδώ κι αν έχει κόπο να ξεπουλάς μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση στους ιδιώτες...)

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ: 15.260 ευρώ μηνιαίως (είναι μικρό πράγμα να χαρίζεις τα πετρέλαια στο Λάτση νομίζετε;...)

Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ: 14.670 ευρώ μηνιαίως (είδες η ΔΕΗ; Ειδικά όταν της «αλλάζεις τα φώτα»...)

***

Από κει και πέρα καλό είναι να γνωρίζουμε και τα εξής:

Οπως έγραψε το «Βήμα της Κυριακής», στην Ελλάδα που το μισό εργατικό δυναμικό αμείβεται με 11 ευρώ τη μέρα και που οι συνταξιούχοι ζουν με «τρεις και εξήντα», ο μέσος όρος των συνολικών αποδοχών που καρπώνονται ετησίως τα διευθυντικά στελέχη μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ανέρχεται στα 292.000 ευρώ!

Με βάση τα ίδια στοιχεία που επεξεργάστηκε η KPMG, η αύξηση του μέσου μισθού των γενικών διευθυντών στην Ελλάδα κατά το διάστημα που κυβερνάει ο κ. Σημίτης (1994-2003) ανήλθε στο 127% (!!!) και από τα 80.000 ευρώ ο μισθός τους έφτασε (χωρίς τα πριμ κλπ.) στα 183.000 ευρώ!!!

***

Ας τα συγκρίνουν αυτά οι εργαζόμενοι με τους δικούς τους μισθούς, οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις τους και οι άνεργοι με τα επιδόματα ανεργίας.

Το συμπέρασμα που θα προκύψει (αβίαστα) είναι η βασιμότητα των λόγων που οδηγούν τον πρωθυπουργό στα επανειλημμένα «αντιδεξιά» του λογύδρια καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των ...«μη προνομιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ