Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Στελέχη του αντιδρούν με την «πολιτική συμφωνία»

«Η "πολιτική συμφωνία" ανάμεσα στον ΣΥΝ και άλλες αριστερές κινήσεις, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία και η Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΝ δεν μπορεί να μας βρει σύμφωνους». Ετσι «υποδέχτηκαν» τα μέλη της «Ανανεωτικής συσπείρωσης», τάση μέσα στους κόλπους του ΣΥΝ, τη διακήρυξη που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η «Πρωτοβουλία για τη Συσπείρωση της Αριστεράς», στην οποία συμμετέχει και το κόμμα τους.

Τα στελέχη του ΣΥΝ με ανακοίνωση που εξέδωσαν, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την κίνηση αυτή γιατί, όπως αναφέρουν, «συνιστά ουσιαστικά στροφή σε σχέση με βασικά πολιτικά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί σε σειρά συνεδριακών αποφάσεων από την ίδρυση μέχρι και σήμερα».

Επίσης, καταγράφουν ότι η συγκεκριμένη διακήρυξη «δεν είναι δεσμευτική ως προς το πολιτικό της περιεχόμενο, μιας και τέτοιες ενδεχόμενες αλλαγές, όπως αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο της διακήρυξης, μπορούν να εγκριθούν μόνο από το τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές».

Μάλιστα επισημαίνουν ότι «η προετοιμασία των εκλογών πρέπει να επιταχυνθεί, για να μπορέσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να εγκρίνει ένα συνολικό "πακέτο προτάσεων" (σχήμα συνεργασιών, ηγεσία, τίτλος, σύνθεση κοινοβουλευτικής ομάδας, εκλογική διακήρυξη) που να "χωράει" όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΝ, όλους τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται».

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα, αναμένεται να συνεδριάσει η «Ανανεωτική συσπείρωση» και να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις.

Χτες, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ν. Βούτσης, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συγκεκριμένη αντίδραση, με δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» είπε: «Δεν πρόκειται να μετακινήσουμε τους ακρογωνιαίους λίθους των αξιών του κόμματός μας. Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε τα βασικά στοιχεία του Συνασπισμού. Δε μας ζητήθηκε, ούτε ζητήσαμε από τις άλλες δυνάμεις κάτι τέτοιο». Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε «πως οι επιφυλάξεις και οι αντιδράσεις που εκφράζονται από στελέχη του κόμματος, έχουν να κάνουν με την κουλτούρα της φοβίας, που κατά καιρούς όλοι είχαμε».

Εξάλλου, χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ, Αγγ. Στάγκο και στον διευθυντή ειδήσεων, με την οποία διαμαρτύρεται «για την πλήρη αποσιώπηση στο κεντρικό βραδινό δελτίο της ΝΕΤ στις 3/12/2003, της συνέντευξης Τύπου στην οποία η "Πρωτοβουλία για τη Συσπείρωση της Αριστεράς", κατέθεσε δημόσια κοινή πολιτική διακήρυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ