Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Τώρα, μπροστά! Με το ΚΚΕ!

«Ούτε μία ψήφος χαμένη. Κάθε λεπτό να το αξιοποιούμε για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε εργάτη και εργάτρια. Να φτάσει το κάλεσμα για κόκκινη ψήφο παντού. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για να κοντύνουμε τα πόδια του δικομματισμού. Απαντάμε σ' όλους όσοι δηλώνουν ότι χρόνια τώρα δούλευαν για να βάλουν το ΚΚΕ στη στρούγκα. Το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη στρούγκα»!

Βροντερή η φωνή του Γιώργου Πέρρου, μέλους του γραφείου της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, απλωνόταν στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο του «Σπόρτιγκ», το απόγευμα της Κυριακής. Ηταν το καλωσόρισμα στην εργατική τάξη της πόλης, στους εργάτες και τις εργάτριες που δίνουν καθημερινά τη μάχη κόντρα στις επιλογές της άρχουσας τάξης, με μπροστάρη το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Στο βήμα ανεβαίνει ένας από τους εργάτες υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Τσακίζει κόκαλα, φουντώνει την οργή ο λόγος του: «Κραυγάζουν σε βάρος της εργατικής τάξης αυτοί που αύξησαν κατά 1.349% τα κέρδη τους από τον δικό μας τον ιδρώτα». «Δε διεκδικούμε πολλά, γιατί μας ανήκουνε όλα!» η επόμενη φράση του. «Θέλουμε να θυμίσουμε, συνεχίζει, ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ χαιρέτισαν την ανατροπή στη Σοβιετική Ενωση. Την ήττα της εργατικής τάξης τη χαρακτήρισαν ως άλμα προόδου. Η ζωή επιβεβαίωσε ότι είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα για όλη την ανθρωπότητα. Κάντε τον απολογισμό: Βελτιώθηκε η θέση της εργατικής τάξης; Εχει περισσότερο μερίδιο από τον πλούτο που παράγει; Τι από όσα με αίμα, πόνο, θυσίες κατακτήθηκε, θα παραδώσουμε στην επόμενη βάρδια;

Δε θα τους παραδώσουμε το 8ωρο. Δε θα τους παραδώσουμε συλλογικές συμβάσεις, δε θα παραδώσουμε δικαιώματα και δικαιώματα.

Χρέος να παρεμποδίσουμε τη διαρκή επίθεση του κεφαλαίου. Να τα δώσουμε όλα τις επόμενες μέρες για ακόμα περισσότερες ψήφους στο ΚΚΕ. Το μόνο Κόμμα που διαθέτει ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης».

Σειρά στο βήμα παίρνει ο Χάρης Παπαμάργαρης, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. «Είμαστε εδώ, μαζί με τους κομμουνιστές, όλοι όσοι αρνούμαστε την επιβολή της Νέας Τάξης που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές». Κι αρχίζει να απαριθμεί τα καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά. Για να καταλήξει: «Σήμερα, είτε από δω θα είσαι, είτε από κει. Κάποιοι που βρήκαμε το ΚΚΕ, δε μας βρήκε, λέμε: πάμε μπροστά να το δυναμώσουμε. Ολοι μαζί. Για ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 7 του Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ