Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απατηλές διακηρύξεις και υποκρισία

Σταθερός στη «στρατηγική» της εξαπάτησης και της υφαρπαγής της ψήφου των λαϊκών μαζών ο Κ. Καραμανλής από τη μια επιχειρεί να πείσει ότι το κόμμα του είναι περισσότερο «κοινωνικά ευαίσθητο» από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα εντείνει το εμπόριο απατηλών διακηρύξεων και υποσχέσεων.

Παρ' όλο που το δόγμα της πολιτικής του, ταυτόσημο με αυτό του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, είναι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα», ο πρόεδρος της ΝΔ δε διστάζει την ίδια ώρα να εμφανίζει την πολιτική του ως τη μόνη για τη λύση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις ψηφοθηρικές επισκέψεις του σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους «αναξιοπαθούντων» ατόμων, προκειμένου να ενισχύσει το «ανθρώπινο» προσωπείο της πολιτικής του. Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές επισκέψεις του στο ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς και στη Στέγη Απόρων και κατάκοιτων γερόντων της Αρχιεπισκοπής στο Λόφο Σκουζέ. Για τους άνεργους, επιφύλαξε κοινότοπες διαπιστώσεις του τύπου «η ανεργία είναι σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, γιατί πλήττει, κατά κύριο λόγο, κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, πρωτίστως δε τους νέους και τις γυναίκες», καθώς και λόγια κατανόησης και παρηγοριάς: «Οι άνεργοι δε ζητούν το ακατόρθωτο. Ζητούν αυτό που δικαιούνται, αυτό που αξίζουν, αυτό που, σε τελική ανάλυση, τους ανήκει. Ζητούν αυτό που τους στέρησε η πολιτεία και έχει υποχρέωση να τους δώσει». Παρέπεμψε, όμως, για τα πάντα μετά τις 8 Μάρτη, στην «αλλαγή πολιτικής», που πρεσβεύει το κόμμα του μετά τις 8 Μάρτη, εννοείται αφού πρώτα πάρει την ψήφο των ανέργων.

Στο Λόφο Σκουζέ αναγνώρισε σημαντικό ρόλο στην εκκλησία στον «κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας», εξαίροντας το «κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της».

Η παράδοση των «αναξιοπαθούντων» στη φιλευσπλαχνία της εκκλησίας είναι αναπόφευκτη κατάληξη του κεντρικού άξονα της πολιτικής του για «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, διευκόλυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων». «Χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλιάς, για να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική μάστιγα της ανεργίας», τόνισε μιλώντας σε κομματική συνδιάσκεψη του κόμματός του στην Πάτρα, αποσαφηνίζοντας ότι «χρειαζόμαστε να απελευθερώσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Παράλληλα, επιχειρεί να ενισχύσει την εικόνα του έντιμου διαχειριστή έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζει ως μέρος του κατεστημένου, σε αντίθεση με τον κόμμα του που εκφράζει μια «πλατιά κοινωνική συμμαχία». «Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, είναι μέρος του κατεστημένου, κομμάτι του προβλήματος», τόνισε στην Πάτρα και πρόσθεσε: «Το "Σύστημα ΠΑΣΟΚ" - η ηγεσία του κόμματος, το κομματικό κατεστημένο, οι συνέταιροι και τα φερέφωνά τους - έχουν έναν και μοναδικό γνώμονα: Τη νομή και τη διανομή αξιωμάτων. Κινούνται με την ίδια αντίληψη: Την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό». Επιδίωξή τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «να δυσκολέψουν την πορεία μας και να αφανίσουν την Αριστερά». Απέναντι στην «παράταξη των αξιωματούχων» και το «συνεταιρισμό των λίγων», ο Κ. Καραμανλής είπε ότι «απαντούμε με μια πλατιά κοινωνική συμμαχία».

Παράλληλα, επιχειρεί να επωφεληθεί και από τις μεταγραφές των Μάνου και Ανδριανόπουλου, προκειμένου να δείξει ότι το κόμμα του είναι πιο φιλολαϊκό. «Οι πολίτες (ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ) ψάχνουν σήμερα την αλήθεια στο αντίθετο απ' ό,τι τους λένε η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά τους», τόνισε.

Ο Κ. Μητσοτάκης

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το ΠΑΣΟΚ 100% αρχηγικό κόμμα, όπου ο αρχηγός έχει τόση εξουσία όση δεν είχε ποτέ δικτάτωρ», τονίζει σε συνέντευξή του στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: «Μου είναι πολύ συμπαθής, αλλά είναι παντελώς ανέτοιμος για την πρωθυπουργία. Εχει εμφανή αδυναμία να εκφραστεί - στα αγγλικά τα καταφέρνει καλύτερα». Κινούμενος στη γραμμή του Κ. Καραμανλή δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα κατεστημένο, δεν είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ το κόμμα των μη προνομιούχων. «Η ΝΔ είναι το κόμμα των μη προνομιούχων»! Για τον πρόεδρο της ΝΔ εκτιμά ότι «με 7 χρόνια φροντιστήριο στην αντιπολίτευση είναι έτοιμος για πρωθυπουργός», ενώ δε διστάζει να προσθέσει ότι «ναι, ήταν ένα δώρο η αποχώρησή μου, για να απεγκλωβιστεί από τους βαρόνους».

Οσον αφορά στο θέμα της επιστροφής Σαμαρά στη ΝΔ επιμένει ότι «εγώ ό,τι είχα να πω για τον Α. Σαμαρά το είπα. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Και για μετά και για πάντα...». Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν περιμένει να δει πρωθυπουργό την Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι, εγώ πιστεύω ότι η Ντόρα θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν ξέρω πότε, αλλά νομίζω ότι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγγυητής της σταθερότητας του συστήματος (2012-04-24 00:00:00.0)
Αχαλίνωτη δημαγωγία και πυροτεχνήματα (2004-01-06 00:00:00.0)
Μονοκούκι στη «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία» (2002-10-10 00:00:00.0)
Δημιουργούν κόμματα-σφουγγάρια για τη λαϊκή δυσαρέσκεια (2001-01-30 00:00:00.0)
Τον ερχόμενο Δεκέμβρη το συνέδριο του κόμματος (2000-04-25 00:00:00.0)
Δύο οι πλευρές μία η πολιτική (1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ