Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η νεολαία να μην ξεγελαστεί

Εκδήλωση - συναυλία την Κυριακή το βράδυ από την ΚΟ Πειραιά

Δεν ήταν απλώς μια συναυλία και μια μαζική συμμετοχή σε πολιτική εκδήλωση. Ηταν μια ζωντανή απόδειξη πως οι νέοι δεν ξεγελιούνται. Πως ξέρουν να αναγνωρίζουν εκείνους που ήταν πραγματικά δίπλα τους στους δρόμους του αγώνα. Και παράλληλα, μια μαζική υπόσχεση πως με την ψήφο τους στις 7 του Μάρτη, θα καταδικάσουν όσους τους καταδικάζουν και θα στηρίξουν εκείνους που, την επομένη των εκλογών, θα είναι πάλι στο πλευρό τους.

Πρόκειται για τους εκατοντάδες νέους και νέες που το βράδυ της Κυριακής, κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα πάλης και αγώνα, συμμετείχαν στη συναυλία που διοργάνωσε η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ, στο κλειστό γυμναστήριο της Δραπετσώνας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά. Αφού παρουσίασε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που με αγαστή συνεργασία έχουν πάρει σε βάρος της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, επισήμανε την προσπάθεια εξαπάτησης της νεολαίας που επιχειρείται σήμερα και κάλεσε τους νέους να κρίνουν με κριτήριο ποιος ήταν με ποιον στις μέρες των αγώνων, ποιών τα συμφέροντα υπερασπίζεται ο καθένας και με αυτό το κριτήριο να καταδικάσουν και τους δύο εκπροσώπους του δικομματισμού. Παράλληλα, με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ ώστε πιο ισχυρό μετά τις εκλογές να συνεχίσει τον αγώνα βάζοντας φραγμό στη νέα, πιο αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει.


Στο χαιρετισμό του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, έθεσε το ερώτημα πού ήταν όλοι αυτοί οι Μεσσίες του δικομματισμού, όταν η νεολαία ήταν στο δρόμο και αγωνιζόταν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για δικαίωμα στην εργασία, για τον πόλεμο και μια σειρά άλλα ζητήματα. Τους απαντούσαν με μαθητοδικεία, κάμερες παρακολούθησης και δυνάμεις καταστολής. Και σήμερα, πρόσθεσε, τους λένε ότι θα πάνε σε μη κρατικά πανεπιστήμια, ότι θα δουλεύουν τέσσερα - πέντε χρόνια ανασφάλιστοι αποκαλύπτοντας στην πράξη πως από τις 8 του Μάρτη η επίθεση στα δικαιώματά μας θα ενταθεί.

Δίπλα στους αγώνες όμως, τόνισε, ήταν πάντα το ΚΚΕ το οποίο όλοι οι νέοι πρέπει να στηρίξουν για να συνεχίσει πιο δυνατά τον αγώνα και μετά τις εκλογές.

Σε όλο το διάστημα των ομιλιών, η αίθουσα του γυμναστηρίου δονούνταν από συνθήματα, ενώ οι κόκκινες σημαίες σηματοδοτούσαν την επιλογή που έχει ήδη κάνει η νέα γενιά. Και όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Διονύσης Τσακνής, η εκδήλωση έγινε ένα πραγματικό πανηγύρι της νεολαίας που ξέρει να βρίσκει διεξόδους στους δήθεν μονόδρομους που της προβάλλουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάστηκαν οι δύο κομμουνιστές αγωνιστές (2007-05-12 00:00:00.0)
«Αγώνας που εμπνέει για το σήμερα και το αύριο» (2006-10-13 00:00:00.0)
Ακυρο - λευκό στους δήμους που δεν υπάρχουν αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2006-10-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-28 00:00:00.0)
Καυγαδίζουν για την καλύτερη υπεράσπιση του κεφαλαίου (2004-01-28 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ στην προοπτική της ρήξης και της ανατροπής (2004-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ