Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ»...

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΙ... «Με τη φράση "η παράταξή μας είναι μεγάλη, δε διαπραγματεύεται την ταυτότητα και τις αρχές της", ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε χτες να καθησυχάσει ψηφοφόρους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανησυχούν για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του από τη συνεργασία του με τους Στ. Μάνο και Α. Ανδριανόπουλο. Παράλληλα, εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα "ανοιχτό στις νέες ιδέες και προτάσεις" και το αντιδιέστειλε με τη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε "συντηρητική δύναμη, που αποκλείει τις διαφορετικές απόψεις"» (Γ. Καρελιάς -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ... «Πρώτος στόχος, το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, συσπείρωση που αντιμετώπισε προβλήματα τόσο με τη συνεργασία με τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, όσο και με την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας» (Βασ. Σκουρής - «ΕΘΝΟΣ»).

ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ... «Πετάει το γάντι στον Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Παπανδρέου και τον καλεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για πέντε σημαντικά προβλήματα της χώρας. Τα προβλήματα αυτά, που όπως εκτιμά το επιτελείο του κ. Παπανδρέου θα είναι τα κορυφαία διλήμματα των εκλογών, θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών. Για το λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να στριμώξει στους πέντε αυτούς τομείς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις λίγες εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές» (Γ. Παπαχρήστος - «ΝΕΑ»).

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»: «Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει - σε επίπεδο ιδεολογίας, οργάνωσης, αντίληψης της εξουσίας, στελεχικού δυναμικού - όσο δεν άλλαξε τα προηγούμενα τριάντα χρόνια της ιστορίας του... Αν αυτό που κρύβεται ή επαπειλείται είναι η πλήρης συρρίκνωση του κράτους, ο απόλυτος μονεταρισμός, οι μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική διάσταση, τότε δεν μπορεί να γίνει λόγος για αλλαγή αλλά για μετάλλαξη. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι το ξεκαθάρισμα μάλλον θα γίνει μετά τις εκλογές» (Κ. Μποτόπουλος - «ΝΕΑ»).

ΓΚΑΛΟΠ - ΜΑΪΜΟΥ;... «Δημοσκοπήσεις μαϊμού στήνουν τα επικοινωνιακά κέντρα του ΠΑΣΟΚ στη λήξη της προεκλογικής περιόδου, επιχειρώντας να καλλιεργήσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι έκλεισε η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Ετσι, σε έρευνες που θα δουν το φως της δημοσιότητας το ερχόμενο Σάββατο, ημέρα λήξης κατά το νόμο της περιόδου που επιτρέπεται η διεξαγωγή των δημοσκοπήσεων, η ΝΔ θα εμφανίζεται να προηγείται μόλις με 1,5% διαφορά από το ΠΑΣΟΚ («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματικές γκαλοπομαχίες (2006-03-18 00:00:00.0)
Ανησυχία... (2005-09-07 00:00:00.0)
Συμφωνούσαν από παλιά (2004-03-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-13 00:00:00.0)
Οι ΚΚΕδες δεν ...ψαρεύονται! (2004-01-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ