Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Είμαστε ανήσυχοι

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ανήσυχοι για την πορεία των εξελίξεων. Εχουμε την αίσθηση πως το Κυπριακό μπαίνει σε ένα σκοτεινό τούνελ με αβέβαιο προορισμό. Δεν ανησυχούμε μόνο για τις πιέσεις που ασκούνται στην κυπριακή αντιπροσωπεία από τον ξένο παράγοντα και τους Αμερικανούς, ανησυχούμε και για το γεγονός ότι η διαδικασία που έχει επιλεγεί αφήνει ένα μόνο άνθρωπο να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, το οποίο έχει συνέπειες για ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, για πολλά χρόνια ακόμα.

Οι δηλώσεις του Κόφι Ανάν υπονομεύουν το διεθνή χαρακτήρα του κυπριακού προβλήματος, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και γίνεται προσπάθεια, με τη διαδικασία που επιλέχτηκε, να αναδειχτεί σαν ένα πρόβλημα διμερές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. Αυτή την έννοια μπορεί να πάρει η τετραμερής συνάντηση αν δε διευκρινιστούν μια σειρά ζητήματα.

Τέλος, θέλουμε να υπογραμμίσουμε το δύσκολο ρόλο που έχει να παίξει η κυπριακή αντιπροσωπεία μέσα σε ένα κλίμα που οπωσδήποτε είναι εχθρικό. Από τη δήλωση του Κόφι Ανάν αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία να παρέμβει τόσο ο αμερικανικός όσο και ο αγγλικός παράγοντας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ