Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους κυνηγούν, ακόμη κι άρρωστους

Γρηγοριάδης Κώστας

Φαίνεται ότι ο οίστρος της «συμμετοχικής δημοκρατίας» ωθεί την Αστυνομία στη μετατροπή των νοσοκομείων σε «τόπο του εγκλήματος». Ετσι, χτες, αστυνομικοί επέδραμαν στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», για να συλλάβουν μετανάστες, με χρόνιες βαριές λοιμώξεις που προσέρχονται στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Αυτόπτες μάρτυρες μετέφεραν στη στήλη την εικόνα των τρομαγμένων μεταναστών, που σαν ποντίκια - όπως έλεγαν - έμπαιναν απ' την πίσω πόρτα, για να αποφύγουν τους αστυνομικούς που τους την «είχαν στημένη».

Βέβαια, της «συμμετοχικής δημοκρατίας» του Γ. Παπανδρέου είχε προηγηθεί η διαβόητη εγκύκλιος του πρώην υπουργού Υγείας - και νυν επικεφαλής του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλου για τη νοσηλεία των μεταναστών. Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, οι γιατροί, όταν νοσηλεύουν παράνομους μετανάστες, θα πρέπει, μετά την παροχή υπηρεσιών, να ειδοποιούν την Αστυνομία. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η εγκύκλιος παρέμεινε ανενεργός. Ωστόσο, όμως, και ο νυν υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, δεν την ανακάλεσε, παρότι τέθηκε αυτό από εκπροσώπους του Τύπου.

Αλήθεια, τι λέει και εκείνη η περίφημη Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ασθενών, που θεσμοθετήθηκε με αλλεπάλληλους νόμους του ΠΑΣΟΚ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ