Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ' ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: «Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρχει για τις διαρθρωτικές αδυναμίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, αφού το επίπεδο της αυταπασχόλησης τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε μόλις κατά 1%, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό της ανεργίας. Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο κατηγορίες πληθυσμού, δηλαδή στις γυναίκες και τους νέους» (ρεπορτάζ για την έκθεση Γκαργκάνα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: «Ωστόσο ορισμένοι υπουργοί κατέθεσαν ήδη αιτήματα για αύξηση των δαπανών, καθώς "υποκύπτουν" σε πιέσεις για την ικανοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών και των απαιτήσεων των "δικών μας παιδιών". Οπως υποστηρίζουν, πρέπει η κυβέρνηση - παρά τις δυσκολίες - να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε "να περάσει το μήνυμα ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας" ενόψει των ευρωεκλογών. Σημείο τριβής οι δαπάνες για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ.» (ρεπορτάζ του Α. Πετσίνη «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: «"Είμαι 38 ετών, μητέρα δύο παιδιών και έχω κουραστεί να παρακαλάω δεξιά και αριστερά για κάποια δουλιά", λέει η κ. Αναστασία Παυλοπούλου, η οποία επέλεξε τα μαθήματα σε φροντιστήριο για να νιώσει πιο σίγουρη. Καλύτεροι πελάτες είναι οι γυναίκες με αναλογία 8 προς 10. Το επαγγελματικό όνειρο των περισσοτέρων περικλείεται σε μια λέξη "εφοριακός"» (ρεπορτάζ του Στ. Κρίκκη «ΤΑ ΝΕΑ»).

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ: «Δεν κινδυνεύει η Ολυμπιάδα της Αθήνας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της Χαμάς, σύμφωνα με ό,τι μας είπε ο νέος αρχηγός της οργάνωσης δρ. Αμπντέλ Αζίζ Ραντίσι. "Δεν καταλαβαίνω γιατί θα κινδυνεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σας από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Χαμάς" δήλωσε κατηγορηματικά» (αποστολή της Ντ. Βαγενά στη Γάζα, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ