Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Ασφαλίτες εν δράσει!

Κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και την εμπειρία των κρατικών μηχανισμών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σκηνικό αστυνομοκρατίας συνθέτουν τα κρούσματα συνεχών προκλήσεων ασφαλιτών σε βάρος κομμουνιστών και εργαζομένων που σημειώθηκαν σε Λάρισα και Βόλο. Οι επαναλαμβανόμενες προκλητικές ασφαλίτικες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, ή μεμονωμένες και καταδεικνύουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή καθεστώτος αστυνομικής τρομοκρατίας. Προς τούτο χρησιμοποιούνται οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της παρακολούθησης, των εκφοβιστικών ελέγχων και της καταστολής, ενώ αξιοποιείται καταλλήλως η εμπειρία που απέκτησαν οι κρατικοί μηχανισμοί, αναλαμβάνοντας την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ελεγχο» σε διακινητή του «Ρ»

Το τελευταίο διάστημα, στη Λάρισα, σημειώνονται επανειλημμένα κρούσματα παρακολούθησης και εκφοβιστικών «ελέγχων» από όργανα της Ασφάλειας σε βάρος γνωστών στελεχών της ΚΝΕ και μάλιστα ορισμένα λαμβάνουν χώρα στον περίγυρο των γραφείων της ΝΕ, τα οποία και παρακολουθούνται από ασφαλίτες και χαφιέδες. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι δράστες αυτών των ενεργειών είναι νέοι αστυνομικοί, καθώς οι παλιοί έχουν «φύγει» από την «πιάτσα». Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς κάποιος φροντίζει να χρησιμοποιεί γι' αυτή τη «δουλιά» αστυνομικούς που δεν είναι γνωστοί στην κοινωνία της Λάρισας κι επομένως δεν έχουν και ενδοιασμό να προκαλούν τους πολίτες, εφαρμόζοντας και με «υπερβάλλοντα ζήλο» τις «άνωθεν εντολές».

Αποκορύφωμα των προκλητικών ασφαλιστικών ενεργειών αποτελεί ο αδικαιολόγητος «έλεγχος», μέρα μεσημέρι, από ασφαλίτες, σε γνωστό διακινητή του «Ριζοσπάστη», που κινούνταν πεζός ανάμεσα σε δεκάδες ανθρώπους, στη συμβολή των οδών Πανός και Κύπρου, όπου και εδρεύουν τα γραφεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Ο δήθεν «έλεγχος» για την εξακρίβωση των στοιχείων του, με το δήθεν «φιλικό στιλ», κατά την προσφιλή μέθοδο της Ασφάλειας, επεκτάθηκε σε ερωτήσεις, όπως σε ποιους διακινεί το «Ριζοσπάστη», τι γίνεται με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αν θα έχει κόσμο και τα συναφή.

Δεν πρόκειται για καθόλου τυχαίο γεγονός καθώς τόσο στον ίδιο, όσο και σε άλλα στελέχη της ΚΝΕ, έχουν γίνει επανειλημμένοι έλεγχοι για δήθεν εξακρίβωση στοιχείων από ασφαλίτες. Πρόκειται για ενέργειες που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση μελών και στελεχών της ΚΝΕ, αλλά και την υφαρπαγή πληροφοριών για τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Καταγγέλλει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Τα κρούσματα παρακολούθησης και εκφοβιστικών ελέγχων σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ καταγγέλλει, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της οποίας χτες πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ανάμεσα στ' άλλα, επισημαίνει: «Οι ευθύνες γι' αυτές τις πρακτικές της Ασφάλειας, βαραίνουν πρωτίστως την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες σε αντίθεση των όσων υποστηρίζουν σε κατά καιρούς μας καταγγελίες, ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και παρεμπόδιση της δράσης των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος, αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της αστυνομοκρατίας, της καμεροχαφιεδοκρατίας, γενικότερα της παρακολούθησης και της καταστολής, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια εκείνης του ΠΑΣΟΚ, εκτυλίσσονται και αυτά τα γεγονότα σε βάρος των κομμουνιστών και όχι μόνο.

Η ΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση γι' αυτήν την πολιτική και αξιώνει την παρέμβασή της για το άμεσο σταμάτημα της παρακολούθησης και των δήθεν ελέγχων εξακρίβωσης στοιχείων των κομμουνιστών και του λαϊκού κινήματος, την απομάκρυνση των καμεροχαφιέδων και κάθε μηχανισμού παρακολούθησης και καταστολής.

Από τον σστυνομικό διευθυντή Λάρισας και τον διευθυντή της Ασφάλειας αξιώνει να δώσουν εξηγήσεις γι' αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.

Καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης και τους κατοίκους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να επαγρυπνούν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της αστυνομοκρατίας, της παρακολούθησης και της καταστολής».

Στη συγκέντρωση εργαζομένων οι ασφαλίτες

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, που δουλεύουν για την κατασκευή της περιφερειακής οδού στο Βόλο, προκάλεσε η χτεσινή παρουσία 4 - 5 ασφαλιτών στην κινητοποίησή τους, οι οποίοι με επικεφαλής τον αξιωματικό τους Β. Κιό, παρεισέφρησαν στη συγκέντρωσή τους την ώρα που πραγματοποιούσαν κατάληψη του δρόμου, στον κόμβο Λαρίσης. Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή, από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, που κατέφτασαν στο χώρο της κινητοποίησης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων του περιφερειακού συνεχίστηκε από τους άνδρες της αστυνομίας, που βρίσκονταν εκεί, απειλώντας τους ότι εάν συνεχίσουν την κατάληψη του δρόμου θα καλέσουν εισαγγελέα. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και πραγματοποίησαν με τη μαζική συμμετοχή τους τον δίωρο αποκλεισμό που είχαν αποφασίσει, ενώ σήμερα θα προχωρήσουν σε νέα κατάληψη του δρόμου από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου, βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια από τις 10 Αυγούστου, παρά τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει ο εργοδότης τους, μεγαλοεργολάβος Κ. Μπαλάφας ότι θα εργαστούν ξανά μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και τελείωσαν τα ολυμπιακά αγωνίσματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την ολοκλήρωση του έργου και ακόμα να πιάσουν δουλιά. Μάλιστα ο Κ. Μπαλάφας είχε δώσει νέα παράταση για τη λειτουργία του εργοταξίου, για τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, όμως οι εργαζόμενοι μάταια περίμεναν, όπως έγινε και τη Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητές, μέλη της ΚΝΕ, οδηγήθηκαν στο Τμήμα δήθεν για «εξακρίβωση» (2008-11-14 00:00:00.0)
«Οχι» στην αστυνομοκρατία στα σχολεία (2007-05-17 00:00:00.0)
Προκλητικός έλεγχος! (2005-11-15 00:00:00.0)
Στην αρχή δεν ήξεραν, στο τέλος το παραδέχτηκαν... (2004-09-10 00:00:00.0)
Αυταρχισμός στο φόντο της τρομολαγνείας (2004-06-08 00:00:00.0)
Κρατική αυθαιρεσία και λαϊκή ετοιμότητα (2003-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ