Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνεδρίασε στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Αυτή η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ, μετά το Συνέδριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα το Μάη του 2004, έγινε παρουσία του νεοεκλεγμένου προέδρου Ορλάντο Φουντόρα Λόπες και του επίτιμου προέδρου του ΠΣΕ Ρομές Σάντρα και πήραν μέρος εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης, από Ιαπωνία, Μεξικό, Πορτογαλία, Κύπρο, Κονγκό, Κούβα, ΗΠΑ και, φυσικά, η ΕΕΔΥΕ. Την εισήγηση της Γραμματείας παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι νέες εξελίξεις μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε λαούς και κινήματα, ιδιαίτερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή και σφαγή του ιρακινού λαού, ο σχεδιασμός περιφερειακών συνδιασκέψεων ανά ήπειρο, οι πρωτοβουλίες γύρω από τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης το 2005, τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που συμπληρώνει επίσης 60 χρόνια, αλλά και πρωτοβουλίες με τις οποίες θα εκφραστεί έμπρακτα η αγωνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Η Γραμματεία του ΠΣΕ ασχολήθηκε επίσης με την προετοιμασία της επόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία προβλέπεται να συνέλθει το Μάρτη του 2005 στην Κύπρο, καθώς και με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την ίδρυση του ΠΣΕ το 1950 στη Βαρσοβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ