Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Γελοίες συγκρίσεις...

«

Οι διαφορές μεταξύ ΕΕ και Σοβιετικής Ενωσης είναι οφθαλμοφανείς και η σύγκριση γελοία», δήλωσε τις προάλλες μετά την ψηφοφορία για το «ευρωσύνταγμα», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοζέφ Μπορέλ.

Συμφωνούμε, για πρώτη φορά ομολογουμένως, μαζί του. Καμία σχέση δεν είχε η Σοβιετική Ενωση που γεννήθηκε μέσα από επαναστατικές διαδικασίες και την πρωταγωνιστική συμμετοχή της ρώσικης εργατικής τάξης, με την ΕΕ, που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο των αστικών τάξεων των «μεγάλων» χωρών της δυτικής Ευρώπης, για να επιβάλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να χτυπήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά κινήματα. Καμία σχέση δεν είχε η Σοβιετική Ενωση που το Σύνταγμά της υπαγόρευσαν οι λαϊκές απαιτήσεις με την ΕΕ, που το «Σύνταγμά» της είναι δημιούργημα της κυρίαρχης τάξης, ως πλαίσιο ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και θωράκισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Καμία σχέση δεν έχει η Σοβιετική Ενωση, που κάλυπτε τις ζωτικές ανάγκες των πολιτών της, με την ΕΕ, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό. Καμία σχέση δεν έχει η Σοβιετική Ενωση των λαών, με την ΕΕ του ιμπεριαλισμού, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καταστρατηγεί τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων και να καταπατά τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους.

Ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός, του Ζ. Μπορέλ, τη μέρα της ψηφοφορίας για το «ευρωσύνταγμα», αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Οταν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «Πετάξτε το Ευρωσύνταγμα στα σκουπίδια», μαζί με άλλους ευρωβουλευτές που κρατούσαν πλακάτ του «ΟΧΙ», ο κύριος πρόεδρος, αποδιοργανώθηκε. Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση και οι κλητήρες της «δημοκρατικής» ΕΕ, έσπευσαν να μαζέψουν τα πειστήρια ύπαρξης της αντίθετης φωνής. Αργότερα δε, σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, όπου ο Ζ. Μπορέλ, εξέφραζε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που έδωσε 74% υπέρ του «Συντάγματος της Ευρώπης», θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι ήταν πράξη «ακροαριστερών και ακροδεξιών δυνάμεων, επομένως αντιλαμβάνεστε την ποιότητά τους».

Σύμφωνα με τον κύριο πρόεδρο, αυτοί που αντιτίθενται σ' αυτό το πολιτικό έγκλημα, είναι «μόνο το 20% των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, γι' αυτό και χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος, προς δημιουργία εντυπώσεων». Κατανοούμε το φόβο τους, μπροστά στα δημοψηφίσματα για το «ευρωσύνταγμα». Φόβος ότι οι λαοί θα αντιδράσουν στο αλυσόδεμά τους. Γι' αυτό και υπενθύμισαν στο 74% την υποχρέωσή του, να ασκήσει σκληρή προπαγάνδα. Γι' αυτό και ετοιμάζουν διαφημιστική εκστρατεία χειραγώγησης των συνειδήσεων. Γι' αυτό και δε συζητάνε τι θα γίνει σε περίπτωση που οι λαοί πουν ΟΧΙ. Γι' αυτό θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους για να πουν ΝΑΙ. Αλήθεια, πόσο δημοκρατική είναι αυτή η ΕΕ, που φοβάται τους λαούς...

Ιστορική μέρα, όντως η ψήφιση του «ευρωσυντάγματος». Γιορταστική για τους εκφραστές της ευρωενωσιακής ενοποίησης και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Επικίνδυνη και σκοτεινή για τους λαούς... Συμφωνούμε λοιπόν με τον Ζ. Μπορέλ. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ Σοβιετικής Ενωσης και ΕΕ και κάθε ανάλογο εγχείρημα είναι πραγματικά γελοίο...


Αλεξάνδρα ΦΩΤΑΚΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ