Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Απόλυτα σύμφωνος» με την κυβερνητική πολιτική

«Απόλυτα σύμφωνος» με τη γενική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας μάλλον δικαιωμένος που ο Κ. Καραμανλής υιοθετεί τις υποδείξεις και τη σκληρή νεοφιλελεύθερη «γραμμή» του.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία, η κυβέρνηση βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η δική μου άποψη, βέβαια, είναι ότι πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα, αλλά είμαι απόλυτα σύμφωνος για τη γενική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.

«Πιστεύω ότι είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουμε ταχύτατα τις διαρθρωτικές αλλαγές, που επί χρόνια υπέσχετο ο κ. Σημίτης και δεν τις έκανε για να δώσουμε μια αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία», είπε σε άλλο σημείο. Στις χτεσινές του δηλώσεις επέλεξε να επικεντρώσει στην «απελευθέρωση της γης από τα δεσμά της», εννοώντας την παράδοση χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο στην «αξιοποίησή» της από το κεφάλαιο. Είναι εύληπτο το παράδειγμα που χρησιμοποίησε: «Πριν από 25 χρόνια είχα πει, εδώ, από την ίδια θέση ως Υπουργός Συντονισμού, ότι η Ελλάς έχει δύο πληγές: Τη Δασική Υπηρεσία και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Δυστυχώς και μετά από 25 χρόνια πρέπει να ξαναπώ το ίδιο(!). Πρέπει να απελευθερωθεί η ελληνική γη όσο μπορούμε γρηγορότερα, γιατί αποτελεί τον μοχλό της ανάπτυξης».

Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης, αποδοκιμάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ του «αφανισμού» των αγροτών, μέσα από την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανονισμών. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη, είπε και πρόσθεσε: «Οι αγρότες πρέπει να προσαρμοστούν προς τα δεδομένα της Ευρώπης. Η κυβέρνηση - και να θέλει - δεν μπορεί να δώσει από εθνικούς πόρους χρηματοδότηση. Αυτό το θέμα έχει λυθεί προ πολλού». Οι κινητοποιήσεις, είπε, για εθνικές επιδοτήσεις είναι απαράδεκτες και η κυβέρνηση πολύ καλά κάνει και τις αρνείται. Από την πλευρά του ο Γ. Αλογοσκούφης ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκη, γιατί «με την πείρα και τις γνώσεις του» βοήθησε στο «πώς θα επιταχύνουμε την οικονομική ανάπτυξη και θα απελευθερώσουμε την οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ