Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επισφαλής η θέση των εργαζομένων στην Κομισιόν

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα για την απόλυση των καθηγητών ξένων γλωσσών της Κομισιόν

Το θέμα της αιφνίδιας απόλυσης των καθηγητών ξένων γλωσσών της Κομισιόν ήρθε στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον αρμόδιο Επίτροπο, κ. Ποτότσνικ, να τηρεί προκλητική στάση, αποκαλυπτική για την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους εργαζόμενους. Οπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επίτροπος, αναφερόμενος σε ανθρώπους που εργάζονταν σ' αυτές τις θέσεις περί τα 30 χρόνια, στους όρους εργασίας δε συμπεριλαμβανόταν η εφ' όρου ζωής απασχόληση, αποδεικνύοντας ότι όλες οι εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη είναι επισφαλείς...

Το λόγο εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πήρε ο Γιώργος Τούσσας, ο οποίος στην τοποθέτηση του τόνισε ότι «ο κ. Επίτροπος επιχείρησε να απαντήσει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες των εργαζομένων και των βουλευτών, προτάσσοντας ως πρώτο επιχείρημα ότι η Κομισιόν δεν αθέτησε καμία συμφωνία, για την απόλυση των 43 καθηγητών, γιατί στη συμφωνία, δε συμπεριλαμβανόταν ο όρος ότι η Κομισιόν θα απασχολούσε τους καθηγητές εφ' όρου ζωής!

Ετσι, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ανακοινώνεται επίσημα από την Επιτροπή ότι είναι επισφαλείς οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Αυτή η απάντηση της Κομισιόν, είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους, δείχνει την ανυπαρξία επιχειρημάτων και εκθέτει ανεπανόρθωτα ακόμα περισσότερο την Κομισιόν απέναντι στους εργαζόμενους».

Συνεχίζοντας στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η απόλυση 43 καθηγητών ξένων γλωσσών της Κομισιόν μετά από 15 έως 30 χρόνια προϋπηρεσίας, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια - δείγμα κοινωνικής αναλγησίας που χαρακτηρίζει τη γενικότερη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους εργαζόμενους.

Η Κομισιόν παραβιάζοντας τις υπογεγραμμένες συμφωνίες μεταξύ των τριών κοινοτικών οργάνων και τους όρους τους, "πετάει" κυριολεκτικά στο δρόμο, με το έτσι θέλω, 43 καθηγητές ως οικονομικά ασύμφορους. Αυτή η απαράδεκτη μονομερής απόφαση της Κομισιόν στέλνει απειλητικό μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές ενέργειες της Κομισιόν. Ζητάμε την άμεση παύση των διαδικασιών απόλυσης και την άμεση επαναπρόσληψη των 43 καθηγητών στις θέσεις εργασίας τους με όρους σταθερής και μόνιμης δουλιάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους».

Τελειώνοντας ο Γ. Τούσσας, επισήμανε «τη μεγάλης σημασίας συμβολή των καθηγητών ξένων γλωσσών, των μεταφραστών, όλων των εργαζομένων, στις υπηρεσίες της ΕΕ, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά, για να ανταποκριθούμε ως βουλευτές στα καθήκοντά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πολιτική της ΕΕ αυξάνει την ανεργία (2010-07-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνη η ασυδοσία των εφοπλιστών (2006-02-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-01-21 00:00:00.0)
Να καταδικαστούν οι δηλώσεις της Ντε Παλάθιο (2004-10-27 00:00:00.0)
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πάλι η Ελλάδα (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ