Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Πίσω από αοριστολογίες επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκρύψει τις προθέσεις για απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου.

Ο Γ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου προκύπτει από δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο εθνικό πλαίσιο ωραρίου για όλη τη χώρα», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν και να αποφασίσουμε τίποτα χωρίς διάλογο. Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν μπορεί από τη μια μεριά να κατηγορεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση για την ακρίβεια και την ανεργία και από την άλλη μεριά να μας παροτρύνει να μην κάνουμε τίποτα, για να συμβάλλουμε ακριβώς στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας».

«Δεν είναι ειλικρινής η κυβέρνηση. Η γενική κατεύθυνση και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι η απελευθέρωση του ωραρίου. Τα υπόλοιπα είναι τεχνάσματα και στάχτη στα μάτια», τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος. Πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση του ωραρίου «ευνοεί τη συγκέντρωση του πλούτου και της επιχείρησης σε λίγα χέρια. Ευνοεί στο να εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι και να γίνουν οι εργαζόμενοι αντικείμενο ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης». Επίσης, υπενθύμισε προηγούμενα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως η προσπάθεια να χαρακτηριστούν «τουριστικές» διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να δουλεύουν τα καταστήματα την Κυριακή.

Απαντώντας, μάλιστα, στο κυβερνητικό επιχείρημα για αύξηση των θέσεων εργασίας ο Αντώνης Σκυλλάκος ήταν κατηγορηματικός: «Οταν δε θα έχει πολύ κόσμο, θα έχει λιγότερους εργαζόμενους. Θα γίνει περισσότερο ελαστικό το ωράριο. Θα "σπάσει" περισσότερο σε τρίωρα και σε δίωρα. Τους ίδιους θα χρησιμοποιεί. Τα λέει και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΣΜΕ αυτά τα πράγματα, ότι δε θα αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Δε θα τηρούνται ακόμη περισσότερο οι συλλογικές συμβάσεις και η εργατική νομοθεσία. Δε θα πληρώνεται η υπερωρία. Θα αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερο. Θα χειροτερέψει η θέση του εμποροϋπαλλήλου. Και όχι μόνο αυτό. Τι θα γίνει με τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και με τους άλλους που χρησιμοποιούν έναν ή δύο υπαλλήλους;»

Καταλήγοντας, ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε πως «τώρα ελίσσεστε, επικαλούμενοι συναίνεση στο παρελθόν κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών που δυστυχώς έβαλαν την υπογραφή τους σε τέτοιες ρυθμίσεις. Τέτοια συναίνεση μπορείτε να την έχετε και τώρα, αλλά θα έχετε μεγάλες ευθύνες απέναντι και στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ