Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΑΠΛΟ: «Η απελευθέρωση του ωραρίου των λιανεμπορικών καταστημάτων φαίνεται να επιταχύνει τη μείωση του μεριδίου της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελαττώνοντας την κερδοφορία τους (το κόστος αυξάνει περισσότερο από τις πωλήσεις). Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι πιο ικανές να εκμεταλλευτούν το συνεχές ωράριο, μιας και είναι σε θέση να προσλάβουν εργαζόμενους μερικής απασχόλησης και να οργανώσουν εναλλαγές βάρδιας. Τα μικρά καταστήματα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν έναν επιπλέον εργαζόμενο και ειδικότερα τα μικρά εξειδικευμένα μαγαζιά δεν είναι σε θέση να προσλάβουν φθηνό ανειδίκευτο προσωπικό μερικής απασχόλησης, αφού η σωστή εξυπηρέτηση πελατών απαιτεί ένα συγκεκριμένο βαθμό εμπειρίας» (από την έκτη Εκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων /ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Μόνο το τρίμηνο Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2004 δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι οι απολύσεις και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αλλά και τον αριθμό των προσλήψεων με αποτέλεσμα να χαθούν συνολικά 70.226 θέσεις εργασίας» (το ρεπορτάζ του Η. Γεωργάκη στα ΝΕΑ).

ΠΑΓΙΟ: «Πέρασε ο "βασικός μέτοχος" με την... ανοχή του ΣΥΝ!» (ο τίτλος του ρεπορτάζ στην ΑΠΟΦΑΣΗ).

ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΤΡΑΒΕΣΤΙ: «το αριστερό ευρωπαϊκό "όχι" του ΣΥΝ και της ευρωομάδας βρίσκεται στον αντίποδα των αρνητών της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Διεκδικεί περισσότερη Ευρώπη, ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και διάλογο γι' αυτήν, καθώς και δημοψηφίσματα σε όλα τα κράτη μέλη της Ενωσης» (ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ / ΑΥΓΗ).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ; «Ο επιθεωρητής δικαστηρίων ζήτησε δίωξη Πρωτοδίκου για αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών (...) παραδικαστικό κύκλωμα λυμαίνεται το χώρο της δικαιοσύνης και αποφυλακίζει έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής εμπόρους ναρκωτικών» (η είδηση στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ