Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε στο ράφι

Στο έλεος της επικίνδυνης κερδοσκοπίας των μεγαλοεπιχειρηματιών βρίσκονται καθημερινά οι καταναλωτές, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας πασάρουν οι διάφοροι επιτήδειοι της αγοράς. Πάντως, κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι θύματα της επιχειρηματικής ασυδοσίας έπεσαν οι πελάτες μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ μέσα στις γιορτές.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα διέθεσε, παραμονές Χριστουγέννων, στην αγορά εκατοντάδες κατεψυγμένες γαλοπούλες, που είχαν εισαχθεί από τον Καναδά, με ημερομηνία λήξης το 2006. Αφού λοιπόν επί μέρες... μοσχοπουλήθηκαν, εκδόθηκε από τη διοίκηση εσωτερική οδηγία να αποσυρθούν οι γαλοπούλες επειδή είχε διαπιστωθεί ότι είχαν σαλμονέλα!

Βέβαια, κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει, αφού οι γαλοπούλες βρίσκονταν ήδη στα ψυγεία ή στα τραπέζια των ανυποψίαστων καταναλωτών και το θέμα για την επιχείρηση είχε λήξει, έχοντας, μάλιστα, πράξει το... καθήκον της.

Είναι αυταπόδεικτο ότι και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, όπως και πολλοί άλλοι, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αξιοποιήσει τα περιθώρια που του αφήνει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και η απουσία πραγματικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να σταματήσουν κάθε παρτίδα ακατάλληλων και επικίνδυνων τροφίμων. Οχι πριν φτάσουν στο τραπέζι των καταναλωτών, αλλά ούτε καν στα ράφια των καταστημάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ