Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... η σύγκλιση στην εξαθλίωση

Συνεχίζει στο γράμμα του γεμάτο από απελπισία, ο φίλος μας από τη Δανία: Τις συντάξεις των 6.000 κορονών το μήνα τις ελαττώνουν όταν φτάσεις 67 χρονών στις 4.000 κορόνες το μήνα. Οταν έχεις δικό σου σπίτι, παρά το ότι μπορεί να το έχεις εξοφλημένο και αγορασμένο κανονικά, σου το φορολογούν με 2.500-3.000 κορόνες το μήνα για να αναγκαστείς να το πουλήσεις. Με τους συνταξιούχους χρυσαφίζουν οι μεσίτες. Τώρα η κυβέρνηση της Δανίας λέει να πηγαίνουν να ασφαλίζονται όσοι δουλεύουν σε ιδιωτικές ασφάλειες αλά αμερικανικά.

Ταυτόχρονα ο φίλος μας μας γράφει ότι οι περισσότεροι νέοι και νέες είναι άνεργοι. Καθημερινά φτάνουν στη χώρα ξένοι μετανάστες άνεργοι από την Αφρική, την Ασία και άλλες χώρες της Ευρώπης, όμως δεν υπάρχει δουλιά για κανέναν. Αυτός λοιπόν είναι ο καπιταλιστικός ευρωπαϊκός παράδεισος και της Δανίας. Οχι, βέβαια, ότι αλλού είναι καλύτερα!

Αλλωστε, για σύγκλιση δε μιλάμε; Γι' αυτό βιάζονται και οι δικοί μας κυβερνώντες να συγκλίνουν και να μην αφήσουν τίποτε όρθιο από ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ