Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλεί η ΕΔΥΕΘ

Από παλιότερη πορεία διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας
Από παλιότερη πορεία διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας
Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, αντίσταση και αγώνα, για να μην περάσουν τα άνομα και βρώμικα σχέδια της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που εμπλέκουν άμεσα και τη χώρα μας στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, καλεί η ΕΔΥΕΘ τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, τους νέους, τις γυναίκες, τους απόμαχους της δουλιάς. Τους καλεί να πυκνώσουν τις γραμμές του μαχόμενου κινήματος ειρήνης και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις, που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, με στόχο την παρεμπόδιση των ΝΑΤΟικών ασκήσεων και θα κορυφωθούν στις 17 Ιούνη, με μεγάλη συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν ο Θ. Μικρούτσικος και ο Β. Παπακωνσταντίνου.

Για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

- Συγκέντρωση στο μνημείο του Λαμπράκη - στις 22 Μάη, 7.30 μ.μ. Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μάρτυρα και ήρωα του κινήματος ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα γίνει κατάθεση στεφανιών και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

- Πορεία στην περιοχή της Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης από τον πεζοπόρο της ειρήνης Κώστα Παπαδόπουλο, στις 20 και 21 Μάη. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου από το μνημείο του Λαμπράκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη διαδρομή μέχρι την Επανωμή θα οργανώνονται εκδηλώσεις υποδοχής του. Στις 4 μ.μ. θα φτάσει στην Περαία, στις 5.00 μ.μ. στην Αγία Τριάδα, στις 6.30 μ.μ. στο Αγγελοχώρι, στις 7.30 μ.μ. στη Μηχανιώνα. Την επόμενη μέρα, Κυριακή, προγραμματίζεται υποδοχή στις 5.30 μ.μ. στον Τρίλοφο και στις 7.30 μ.μ. στην Επανωμή.

- Στις 27 και 28 Μάη Κατασκήνωση Ειρήνης στην Παραλία του Αγγελοχωρίου. Την Κυριακή 28 Μάη θα γίνει πορεία και συμβολικός αποκλεισμός της Ναυτικής Διοίκησης στο Αγγελοχώρι. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην περιοχή της Ανατολικής Υπαίθρου, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η Αντιπολεμική Επιτροπή

Στο μεταξύ, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους φιλειρηνικούς πολίτες της πόλης και του νομού, που πήραν μαζικά μέρος στην αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 14 Μάη στην περιοχή του Προφήτη - Ασκού, όπου πρόκειται να διεξαχθεί ένα μέρος της ΝΑΤΟικής άσκησης. Η Αντιπολεμική Επιτροπή χαρακτηρίζει την εκδήλωση αυτή σαν «την πρώτη μαζική απάντηση του λαού της Θεσσαλονίκης στα δολοφονικά γυμνάσια των ΝΑΤΟικών βαρβάρων».

Η Επιτροπή καλεί όλους τους μαζικούς φορείς και τις δημοτικές αρχές να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να εκφραστούν τα φιλειρηνικά, αντιπολεμικά αισθήματα του λαού και καλεί όλους τους πολίτες του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις του μαχητικού κινήματος ειρήνης.

Στις άλλες πόλεις

Την αντίθεσή του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών θα διαδηλώσει, για μια ακόμη φορά, το φιλειρηνικό κίνημα της Μακεδονίας την Κυριακή 21 Μάη. Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Γιαννιτσά. Σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή πραγματοποιείται σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης και φορέων της περιοχής για να συζητήσουν πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα. Πάντως τα ειρηνόφιλα κινήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισαν ήδη να γίνει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στις 9 Ιούνη στην Καβάλα.

Αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν την Κυριακή 21 Μάη στις παρακάτω πόλεις της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας:

- Στο Κιλκίς οι φιλειρηνιστές της περιοχής θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία και μετά τις ομιλίες θα μεταβούν με τα αυτοκίνητα τους στο στρατόπεδο «Χατζηιωάννου» της Ν. Σάντας.

- Στα Γιαννιτσά, στις 8μμ, συγκέντρωση στον πεζόδρομο και στη συνέχεια πορεία προς το στρατόπεδο ΜΤΠ 501.

- Στη Φλώρινα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11 το πρωί.

- Στην Κοζάνη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγία Κοζάνης και πορεία με προορισμό την κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ