Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικό Φεστιβάλ μαθητών νυχτερινών σχολείων

Στο πλαίσιο των αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων εντάχθηκε το φετινό μονοήμερο 5ο Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μάη στις 8 το απόγευμα, στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού. Οι νυχτερινοί μαθητές απαιτούν να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία, να μην πατήσουν ελληνική γη οι φονιάδες των λαών, να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Διατηρώντας ζωντανό το θεσμό, το Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης, προχωρά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, ως συνέχεια της αγωνιστικής δράσης που ανέπτυξε όλη την προηγούμενη χρονιά για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, για την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητικά μουσικά σχήματα, που θα πλαισιώσουν το πολύμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η χρονιά που πέρασε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι μαθητές, ήταν μια χρονιά πλούσια σε αγώνες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα, ενάντια στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης, για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται το Φεστιβάλ και σημειώνει: «Πραγματοποιείται σε μια περίοδο που βρίσκει την πόλη και τη χώρα μας υπό την κατοχή του ΝΑΤΟ. Από το Λιμάνι, το αεροδρόμιο, τους σιδηροδρόμους διέρχονται στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και οπλισμός για να επιβάλουν την κυριαρχία τους στο γειτονικό λαό της Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα, η πολυεθνική άσκηση "Dynamic MIX 2000", που θα διεξαχθεί στη χώρα μας, στρώνει το χαλί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο χωροφύλακα στην περιοχή, καταλύει την εθνική ανεξαρτησία, εφαρμόζει στην πράξη τον αντιδραστικό ρόλο και τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ.

Οι νυχτερινοί μαθητές δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Ο αγώνας μας για μόρφωση - δουλιά είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα του λαού μας για εθνική κυριαρχία και ειρήνη. Δε συμβιβαζόμαστε - δεν υποτασσόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ