Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Πάγια θέση μας ο διαχωρισμός Εκκλησίας - κράτους

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος και ο πλήρης σεβασμός της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Ωστόσο οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε κατά την τελευταία συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το ζήτημα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στην ταυτότητα είναι μέρος μόνο του συνολικού ζητήματος και αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα να μην καταγράφονται πολιτικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια να διαχωριστεί ο λαός με βάση τις θρησκευτικές, ή μη, αντιλήψεις του, γεγονός που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους υπεύθυνους γι' αυτά.

Το ΚΚΕ, μαζί με κάθε εργαζόμενο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ν' αντιμετωπιστούν τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν το λαό μας, θα επιμείνει στη θέση του για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ