Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο σκοταδισμός της παπαδοκρατίας...

Μια επιφανειακά γελοία «συζήτηση» διεξάγεται τις τελευταίες μέρες από κανάλια, με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς από τη μια μεριά και παράγοντες της Εκκλησίας με τον κ. Χριστόδουλο επικεφαλής από την άλλη, με αφορμή την αναγραφή ή όχι στις αστυνομικές ταυτότητες του θρησκεύματος των πολιτών.

Επί της ουσίας όμως βρίσκεται κάτω από αυτή τη συζήτηση ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ των αρχόντων, είτε αυτοί άρχουν από κυβερνητικές και κρατικές θέσεις, είτε από εκκλησιαστικές θέσεις. Και ο σκοταδισμός βρίσκεται και στις δύο - υποτίθεται - αντίθετες απόψεις.

Ο ένας είναι ο σκοταδισμός της παπαδοκρατίας που βγαίνει κατευθείαν από το Μεσαίωνα και ζητά εν ονόματι του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού την αναγραφή του θρησκεύματος, λες και ο χριστιανός ορθόδοξος της Εκκλησίας της χρειάζεται την κρατική «στάμπα» για να δηλώσει τη συγκεκριμένη πίστη του. Βέβαια μη σας διαφεύγει το γεγονός ότι είναι περίπου τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος για να αναγράψει υποχρεωτικά το θρήσκευμα στις ταυτότητες που εκδόθηκαν τότε, τη στιγμή που μέχρι πριν τον πόλεμο, δεν υπήρχε στις μέχρι εκείνη την εποχή ταυτότητες, η αναγραφή του θρησκεύματος. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι ήταν πιο χριστιανοί οι μετεμφυλιοπολεμικοί χριστιανοί με ταυτότητα από τους προπολεμικούς χριστιανούς χωρίς ταυτότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ