Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Με ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη θα κυρωθεί και τυπικά από τη Βουλή το «ευρωσύνταγμα» αφού χτες με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η σχετική συζήτηση.

«Αυτή η καινούρια Ευρωπαϊκή Συνθήκη με το άρωμα "ευρωσυντάγματος" και ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές συνθήκες, αλλά και κάνει ένα ακόμη πιο αντιδραστικότερο βήμα προς τα μπρος» τόνισε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Υπογράμμισε δε ότι, αν γίνει δημοψήφισμα για την έγκρισή του, το «όχι» στο «ευρωσύνταγμα» θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πιστεύει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα στις συνθήκες της Ελλάδας, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ταυτίσουν οι απολογητές της ΕΕ αυτό το «όχι» με εθνικισμό γιατί στη μεγάλη του πλειοψηφία θα ήταν ένα θετικό προοδευτικό «όχι», ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν και υπάρχουν πίσω από το «όχι» στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «κοινή επιτυχία» την υπόθεση του «ευρωσυντάγματος» συγχαίροντας τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που συμμετείχαν στη διαδικασία για την κατάρτισή του.

Υπέρμαχος του «ευρωσυντάγματος» κομπάζοντας μάλιστα ότι είναι και δική του δημιουργία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος στην ομιλία του καλλιέργησε για μία ακόμα φορά την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει ένα άλλο καλύτερο «ευρωσύνταγμα» της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ