Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε «διατεταγμένη υπηρεσία»...

Ξαναχτύπησε ο λεγόμενος διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, η διαβόητη εταιρία «Fitch». Αυτή τη φορά, η παρέμβαση της «Fitch» γίνεται με στόχο να βάλει πλάτες στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ο διευθυντής της εν λόγω εταιρίας, η οποία να σημειωθεί λυμαίνεται και θησαυρίζει από το δημόσιο χρέος της χώρας, αξίωσε τη λήψη σκληρότερων μέτρων και πιο αποφασιστικά βήματα από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση των επιδιώξεων της πλουτοκρατίας. Με απύθμενο θράσος και χωρίς να μπει καν στον ελάχιστο κόπο της απόδειξης του βάσιμου των ισχυρισμών του, επιχείρησε να κινδυνολογήσει, λέγοντας πως η μη εφαρμογή των αντιλαϊκών συνταγών θα οδηγήσει σε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, επιμήκυνση του χρόνου εργασίας και άλλα αντίστοιχα. Πρόσθεσε μάλιστα - χωρίς να αναφέρει την προέλευση των «πληροφοριών» του - ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση στην Ελλάδα είναι «πολύ εύκολη υπόθεση».

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως οι μεγαλορεντιέρηδες της «Fitch» εκδίδουν κατά καιρούς διάφορες... περισπούδαστες αναλύσεις, είτε για το δημόσιο χρέος είτε για άλλα μεγέθη της οικονομίας, δίνοντας έτσι τον «τόνο» στα χρηματιστήρια και τις χρηματογορές, απ' όπου καταφέρνουν και απομυζούν αμύθητα ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ