Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σπράος, όπως λέμε ΠΑΣΟΚ - ΚΕΠΕ, όπως λέμε ΝΔ

«Είναι προτάσεις», «δεν είναι αποφάσεις», «δεν είναι θέσεις της κυβέρνησης», «είναι θέσεις των επιστημόνων», κ.ο.κ. Κάπως έτσι τα λέει η κυβέρνηση, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ΚΕΠΕ.

Ομως, η ΝΔ δεν πρωτοτυπεί καθόλου. Ετσι έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Οταν ο Σπράος εισηγούνταν τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος ή όποτε ο Γκαργκάνας ζητούσε (και επί ΠΑΣΟΚ) επιβολή αέναης λιτότητας, έβγαινε ο Σημίτης και έλεγε: «Αυτά δεν είναι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, είναι των τεχνοκρατών»...

*

Το παραμύθι έχει κοντά ποδάρια. Αυτά που λένε οι επιστήμονές «τους», οι μελετητές «τους», οι σύμβουλοί «τους» (αλήθεια, πόσα εκατομμύρια παίρνει ο καθένας από αυτούς για να εισηγείται ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων;..), είναι αυτά ακριβώς που προβλέπει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για θέσεις κάποιων τεχνοκρατών. Είναι οι πολιτικές θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και σαν τέτοιες, πολιτικά δηλαδή, πρέπει να πολεμηθούν από τους εργαζόμενους. Γιατί η ζωή, ο μισθός, η ασφάλεια, τα δικαιώματα του εργάτη δεν είναι «τεχνοκρατικό» ζήτημα. Είναι ζήτημα πολιτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ