Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φταίει η πολιτική τους

Γρηγοριάδης Κώστας

Η γνώμη του κόσμου για τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κατά 55% θετική. Οσο για τα προβλήματά τους, ο κόσμος πιστεύει ότι οφείλονται στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας σε ποσοστό 56% και στην έλλειψη χρημάτων και υποδομών σε ποσοστό 49%. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τηλεφωνική έρευνα της εταιρίας «Opinion», που παρουσιάστηκε προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας.

Είναι φανερό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων «αξιολογεί» αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση (ακριβώς ίδια με την πολιτική της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ) και δεν τους φταίνε τα «κακά ιδρύματα» και οι «κακοί καθηγητές».

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, λοιπόν, δίνουν απάντηση στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι, δήθεν, η «αξιολόγηση» θα «βάλει τάξη» στα πανεπιστήμια, όπου η κατάσταση είναι «ολίγον μπάχαλο» κι οι καθηγητές είναι «ανεξέλεγκτοι» κι «αδιάφοροι». Αλλωστε, τα όποια φαινόμενα καθηγητικής αδιαφορίας οφείλονται πρώτα και κύρια στο γεγονός πως οι καθηγητές δεν έχουν καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά κάνουν -εδώ και χρόνια - και διάφορες άλλες δουλιές, «φροντίζοντας» με το αζημίωτο για τη ...σύνδεση των ιδρυμάτων με την «αγορά». Απ' όσα γνωρίζουμε, όμως, η κυβέρνηση συμφωνεί απολύτως με αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ