Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του υπουργού

Είχε παράλληλη «επαγγελματική» δραστηριότητα για ζητήματα προσλήψεων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Δεκτή έκανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλος την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Θ. Χούπη, ύστερα από τη δημοσιοποίηση παράλληλης επαγγελματικής σχέσης του τελευταίου με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για ζητήματα προσλήψεων προσωπικού.

Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έχει εν περιλήψει ως εξής: Ο Θ. Χούπης, παράλληλα με την εργασία του στο υπουργείο Εσωτερικών ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου, είχε αναλάβει για λογαριασμό της εταιρίας ΜΕΛΛΟΝ - το ιδιοκτησιακό καθεστώς της οποίας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί - με εξάμηνη σύμβαση την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων για πρόσληψη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έναντι συνολικής αμοιβής 23.000 ευρώ. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο ίδιος ο Θ. Χούπης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων αυτών αφορούσε υποψηφίους που θα προσλαμβάνονταν τελικά μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Πρόσθεσε δε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, επειδή θεώρησε ότι το όλο ζήτημα έχει ουσιαστικό στόχο τον υπουργό Πρ. Παυλόπουλο και την κυβέρνηση, ενώ η ευθύνη για ό,τι συνέβη είναι αποκλειστικά δική του.

Η θέση που κατείχε ο Θ. Χούπης στο υπουργείο είναι σαφώς ασυμβίβαστη με την παράλληλη «επαγγελματική» δραστηριότητα, δεδομένου ότι αφορά ένα κρατικό ίδρυμα, όπως είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - και δεν μπορεί να εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα προσλήψεων ένας τόσο στενός συνεργάτης του πολιτικού προϊσταμένου του δημοσίου τομέα. Το θέμα ασφαλώς θα έχει συνέχεια, δεδομένου ότι αγγίζει άμεσα τον υπουργό, ενώ μένουν ακόμη αδιευκρίνιστα αρκετά ζητήματα, όπως αυτό της ταυτότητας της εταιρίας ΜΕΛΛΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ