Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»
Λύση «διά χειρός» Κομισιόν

«Διά χειρός» Κομισιόν γράφεται η τροπολογία, που θα καταθέσει σήμερα ή τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, βάζοντας ταφόπλακα στο νόμο περί «βασικού μετόχου» και θεσπίζοντας στη θέση του έναν άλλο νόμο, καθόλα «ευρωπαϊκό» και υπέρ των μονοπωλίων.

Η Κομισιόν έχει θέσει στην κυβέρνηση προθεσμία που λήγει σήμερα, να φέρει στη Βουλή τροπολογία για την αναστολή εφαρμογής και των δύο νόμων (του ΠΑΣΟΚ 3021/2002 και της ΝΔ 3310/2005) για το «βασικό μέτοχο». Παράλληλα, πονοκέφαλο στην κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το πώς θα καλυφθεί το «νομοθετικό κενό» που θα υπάρχει μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος τους επόμενους μήνες. Ακόμα όμως και αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση περιμένει από την Κομισιόν να το λύσει, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Γίνονται κάποιες συζητήσεις αυτές τις μέρες με την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν για την τροπολογία - η οποία πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή - και το τι θα προβλέπει», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, κληθείς να απαντήσει πώς θα λύσει το νομικό κενό με την αναστολή εφαρμογής και των δύο νόμων. Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «το βέβαιο είναι αυτό που σας έχω πει: Η αναστολή του 3310 είναι δεδομένη έως τον Οκτώβριο», ενώ για το νόμο του ΠΑΣΟΚ (3021) περιορίστηκε να απαντήσει «θα δούμε τι πρέπει να γίνει». Αφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι προϊόν των επαφών που θα γίνουν με τις Βρυξέλλες: «Σύντομα, θα έχετε απάντηση, από τη στιγμή που οριστικοποιηθούν οι επικοινωνίες που γίνονται με την αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει τώρα πρόβλημα και αν θα πρέπει να αποσυρθεί και ο προηγούμενος νόμος (του ΠΑΣΟΚ), είπε ότι οι νομικοί σύμβουλοι στο Νομικό Συμβουλίου του Κράτους, στους οποίους απευθύνθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ, ανέφεραν ότι «δε θα έχει επιπτώσεις είτε το ένα γίνει, είτε το άλλο γίνει. Είτε, δηλαδή, αποσυρθεί ο παλιός νόμος, είτε δεν αποσυρθεί».

«Από εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «το αν αποσυρθεί και πώς θα γίνει και τι θα γίνει, δεν είναι απόφαση την οποία θα πάρει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Είναι μία απόφαση, την οποία θα πάρει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ