Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επίσκεψη...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ πάρα ενθαρρυντικά τα όσα γράφονται για την επικείμενη επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ. Γιατί, βέβαια, όταν γίνεται λόγος για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην κατοχή του Ιράκ, μόνο για θετικά σημάδια δεν μπορεί να μιλήσει κανείς...

Οπως έλεγε τις προάλλες στη Βουλή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «οι ΗΠΑ παίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο» στο διεθνή χώρο. Το ρόλο αυτόν όμως τον γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.

Το ερώτημα είναι τι ...σενάριο πρόκειται να «παραδώσει» στον Ελληνα πρωθυπουργό, τι «ρόλο» ετοιμάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κυριότερο για πόσα απ' αυτά θα πληροφορηθούμε. Δεν αναρωτιόμαστε ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο», γιατί αυτό πρέπει να είναι δεδομένο για όλους...

Αλλωστε όλα αυτά που κατά καιρούς μας λένε οι κυβερνώντες (μιμούμενοι τους προηγούμενους), περί ιδιαίτερης παρουσίας της Ελλάδας στα Βαλκάνια, περισσότερο σαν προσπάθεια για να παρουσιαστούν σαν το «καλό παιδί» στις ΗΠΑ και την ΕΕ μοιάζουν και όχι σαν εκτιμήσεις.

Οσο για τα περί «προσέλκυσης επενδύσεων», που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι μάλλον άβολο για κάθε Ελληνα πολίτη να γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του διαφημίζει πέραν του Ατλαντικού το ...πόσο ασύδοτο καθεστώς για τις ΑΕ έχουμε θεσμοθετήσει σε αυτή τη χώρα.

Γιατί, βέβαια, «ασυδοσία» σημαίνει η διαβόητη «προσέλκυση επενδύσεων». Σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις χώρες της ...πολιτισμένης Δύσης.

ΒΡΕ - ΒΡΕ τι ωραία που μας παρουσίασε (και) χτες το υπουργείο Υγείας τον τρόπο που θα χειριστεί το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Θα δημιουργήσει - λέει - συνθήκες ώστε να επενδύσουν στην Υγεία ιδιώτες, χωρίς ιδιαίτερη ...κερδοσκοπική διάθεση.

Αν εξαιρέσουμε τη ...φαντασία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δε γνωρίζουμε να υπάρχουν πουθενά τέτοιου είδους ιδιώτες! Οσο για τη δημιουργία «αγοράς υγείας» στην Ελλάδα (που ήδη υπάρχει) είναι λογικό πως μόνο δεινά θα δημιουργήσει. Οπως όλοι γνωρίζουν, η αγορά έχει έναν και μόνον κανόνα: Αν δεν πληρώσεις, δεν παίρνεις...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ