Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η μεγάλη διευκόλυνση

«Η δήλωση Αλογοσκούφη με έμφαση στην αναφορά ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα γενικού Ασφαλιστικού γεννά περαιτέρω ζήτημα. Γεννά ερμηνείες και υπόνοιες ότι η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη πολιτική συγκυρία, ισχνή αντιπολίτευση και ενασχόληση των πολιτών με την καθημερινότητα (κίνδυνος απόλυσης, αντιμετώπιση ακρίβειας κλπ) θα προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για αλλαγές σε κλαδικά ασφαλιστικά καθεστώτα έτσι ώστε να αποφευχθούν μαζικές αντιδράσεις του συνόλου των ασφαλισμένων. Τη μεγάλη διευκόλυνση στην κυβέρνηση παρέχει ο περίφημος νόμος Ρέππα που προβλέπει ένταξη των λεγόμενων ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το εμπόριο

«Ας μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Τον αγωγό πιο πολύ τον έχει ανάγκη η Τουρκία: "Πλημμύρισε" με αέριο και προσπαθεί να το "ξεφορτωθεί" πάση θυσία. Ισως και η Ιταλία που χρειάζεται νέες ποσότητες. Λιγότερο η Ελλάδα, η οποία στην παρούσα φάση τουλάχιστον αδυνατεί να καταναλώσει τις ποσότητες που έχει συμφωνήσει με Ρωσία και Αλγερία» (σχόλιο του Μ. Κα. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Από τη σκοπιά του εργολάβου

«Το ερώτημα δεν είναι πόσα μπορεί να δώσει ο οιωνεί ταξιδιώτης στην Εγνατία οδό, αλλά αν και κατά πόσο η τιμή των διοδίων αντικατοπτρίζει τις πραγματικές υπηρεσίες που ο νέος δρόμος προσφέρει (αν δηλαδή η τιμή είναι υψηλή τότε οι οδοιπόροι θα πάρουν τον παλιό δρόμο που έχει μεν πολλές στροφές, αλλά δεν έχει διόδια» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Αλλοθι εφησυχασμού

«Τα φώτα χαμήλωσαν, οι κιθάρες μπήκαν στις θήκες τους, οι λαμπεροί σταρ ξαναγύρισαν στις βίλες τους, το "Live 8" πέρασε στην ιστορία και οι αφρικανοί μπορούν ανενόχλητοι πλέον να συνεχίσουν να πεθαίνουν από πείνα, επιδημίες, από την έλλειψη νερού. Είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας, κάθε είκοσι χρόνια μια συναυλία να ξυπνάει την ευαισθησία μας. Και οι αφρικανοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν σαν σκυλιά για μισό κομμάτι ψωμί, να βλέπουν τον πλούτο της χώρας τους να πουλιέται για μια χούφτα δολάρια» (ο Νίκος Μελέτης στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ