Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Δημοτικές εκλογές με κοινωνικοταξικά κριτήρια

Πολλοί εργαζόμενοι αλλά και φορείς της πόλης συμμετείχαν στη συγκέντρωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις θέσεις του ΚΚΕ

Να προσδώσουν χαρακτήρα γενικής πολιτικής μάχης στις τοπικές εκλογές με επίκεντρο την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, κάλεσε εργαζόμενους, νέους και γυναίκες των Ανω Λιοσίων ο Σταύρος Βαρουτσής, υπεύθυνος του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν προχτές το βράδυ οι Κομματικές Οργανώσεις Ανω Λιοσίων του Κόμματος.

Η συγκέντρωση είχε θέμα: «Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ». Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης όπως από τη Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, τη δημοτική παράταξη Προοδευτικό Μέτωπο, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, την Ενωση Γυναικών αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Κουράση και Μαρία Παπαδάτου.

«Η ψήφος στις εκλογές πρέπει να έχει κοινωνικοταξικά κριτήρια, δηλαδή τα προβλήματα του λαού, που οξύνονται και επιδεινώνονται συνεχώς, παίρνοντας υπόψη ότι ο θεσμός της ΤΑ αποτελεί βασικό μέσο υλοποίησης των μέτρων και επιλογών των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Βαρουτσής.

Μέτρα και επιλογές τα οποία εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο δήμο, όπως είχε τονίσει ανοίγοντας λίγο νωρίτερα την εκδήλωση, ο Χάρης Κωστόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας», με χιλιάδες εργαζόμενους ομήρους με όλες τις μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την εξαπάτηση αντί αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, τη «μαύρη» οικονομική διαχείριση, την ανυπαρξία έργων ανάπτυξης και φυσικά τη συνέχιση λειτουργίας της χωματερής.

«Η πολιτική και στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην ΤΑ, βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων καθώς στους δήμους και τις νομαρχίες παίρνουν αντιλαϊκές θέσεις», τόνισε ο Σταύρος Βαρουτσής. Γι' αυτό και οι συμμαχίες και οι συνεργασίες που κάνει το ΚΚΕ είναι με κοινωνικοταξικά κριτήρια. «Είναι ανάγκη με βάση και τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, να ενισχυθούν οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του» τόνισε καταλήγοντας. «Γιατί αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς, παρέχουν τις εγγυήσεις ότι μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα και να οργανώνουν τον αγώνα με επίκεντρο τα μεγάλα, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, δημοκρατικά αιτήματα του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλειστή για τρεις μέρες η χωματερή (2006-02-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για να φύγει η χωματερή (2005-06-28 00:00:00.0)
Προσβολή στη νοημοσύνη του λαού (2003-11-16 00:00:00.0)
Πολιτικό το ζήτημα των σκουπιδιών (2003-05-27 00:00:00.0)
Ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2000-06-21 00:00:00.0)
Συσπείρωση για δήμο μαχητικό (1998-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ