Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
« Ουαί υμίν» Φαρισαίοι ζηλωτές

Αλλαξα την τελευταία στιγμή το θέμα της στήλης, μέσα στον κουρνιαχτό και τις φαιδρότητες των παραθρησκευτικών και των κληρικαλιστικών φανατισμών. Αυτό έλειψε τώρα, να συνταχθούμε με τους φανατικούς εκείνους, με τους φουνταμενταλιστές των θρησκειών, που στο όνομα της δικής τους πίστης, θέλουν να αποκλείσουν, βίαια μάλιστα, την πίστη των άλλων, ή, τη δική μας άρνηση να υποταχθούμε στη μεταφυσική της μοιρολατρίας και να εγκαταλείψουμε τις επί της γης διεκδικήσεις.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στους δικούς του θεούς, αλλά και στην άρνηση όλων εκείνων των εξ επιφοιτήσεως «εντεταλμένων» που επιχειρούν να επαναφέρουν συνθήκες πνευματικής Ιεράς Εξέτασης, δημόσιων επιτιμίων, καταναγκασμών συνείδησης και ιερού πολέμου. Μπλοκάροντας έτσι, σε ατμόσφαιρα τεχνητής σύγχυσης, την ουσιαστική ανάγκη διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος.

Αν κάτι επιδιώκεται να φημωθεί σ' ένα σύννεφο τροφοδοτούμενης υστερίας, είναι το πνεύμα και η προοδευτική σκέψη, κάτι που οι κομμουνιστές και οι προοδευτικοί άνθρωποι γνώρισαν τόσο καλά σε εποχές ανάδειξης ιερατείων και συμπόρευσης ορισμένων με ξένους επικυρίαρχους και τυραννικά καθεστώτα που αλληλοευλογήθηκαν.

Και ποιος λόγος ξέφυγε από το φραγμό των δοντιών σας, όπως θα έλεγε ο Ομηρος, όταν από του άμβωνος ξεσηκώνετε εκείνους που αντικαθιστούν με μίσος το «αγαπάτε αλλήλους», καταστρώνουν πόλεμο κατά των ταυτοτήτων του σατανά και κατά των λατρευτικών χώρων αλλόθρησκων, όπως το τέμενος των μουσουλμάνων αθλητών. Και αυτό όχι γιατί το επιβάλλουν οι κατά τα άλλα αποικιακοί όροι της Ολυμπιάδας, αλλά γιατί και οι αλλόθρησκοι έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Υπόδειξη και σε ορισμένους νεοφώτιστους της ορθοδοξίας, που σε δημόσιες αναφορές τους συνδυάζουν την ατομική τους επιλογή, με επικίνδυνους εθνικισμούς. Και ας μην μπερδεύουν - αδέξια μάλιστα - την άρνηση της συνθήκης του Σένγκεν από τους ζηλωτές, γιατί περιέχει στοιχεία του... εωσφόρου, με τη δική μας αποφασιστική αντίσταση κατά του πολιτικού φακελώματος.

Γιατί όσοι πέρασαν από το Μακρονήσι θα θυμούνται εκείνους τους «εξομολόγους» που φακέλωναν από τότε, σε αγαστή συνεργασία με τους δήμιους βασανιστές.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ