Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μιναρές των πετρελαίων

Για να μπορέσει κανείς να σταθεί στα πόδια του στην εποχή της Νέας Τάξης πρέπει να δηλώσει υποταγή στους εκπροσώπους της, σε όποια επαρχία της Γης ζει, δουλεύει και είτε επιβιώνει απλώς είτε προκόβει. Ετσι οι μαθητές για να θεωρηθούν καλοί πρέπει να... στείλουν επιστολή στον υπουργό Παιδείας (!) με υποκριτική «κριτική» της αγαπημένης του μεταρρύθμισης.

Η κυβέρνηση πρέπει, για να σταθεί στα πόδια της, να αντικαθιστά πάραυτα το στιλ δημοκρατίας τύπου κ. Γιαννόπουλου με τον ανώτερης κατηγορίας δημοκρατικό στιλίστα κ. Πάγκαλο.

Για να αντέξει η ......ταυτότητα της δήθεν δημοκρατίας που χτίζεται στο νεφέλωμα της παγκοσμιοποίησης πάνω στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα των σύγχρονων αποικιοκρατών και το μαλακό υπογάστριο των χωρών που διαθέτουν πλούσιες ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές, επιστρατεύονται ζητήματα ταυτοτήτων, ώστε οι Αμερικανοί ηγεμόνες να περνούν την αντιτρομοκρατική τους υστερία ευκολότερα ως διεθνή αμυντική πολιτική.

Σύντροφοι, δεν ξέρω αν οι ελέφαντες έχουν την καλύτερη μνήμη, αλλά τους την αποδίδουμε ίσως για να υπογραμμίσουμε την τεράστια αξία της ιστορικής εμπειρίας απέναντι σε αναλύσεις ημιμαθών και «σταρ»της επικοινωνίας, που αρθρογραφούν εξόδοις ιμπεριαλιστικών ιδρυμάτων πολυπολιτισμικής υποκουλτούρας.

Σ' αυτό το τοπίο, όπου οι δίκες εναντίον εντύπων όπως ο «Ριζοσπάστης» ή η «Νέμεσις» δε συγκινούν τη δημοκρατικότητα της εξουσίας.

Σ' αυτό το τοπίο, που αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του κράτους διά των ταυτοτήτων κι άλλων τέτοιων «κρίσεων» ο κ. Ευθυμίου, μάρτυρας υπεράσπισης μελών κάποιας οργάνωσης (ΚΕΦΑ), που κατά δήλωσή του τα μέλη της κινούνται με «ευγενή ιδεολογικά κίνητρα».

Ηαθέατη όψη των πραγματικών πολιτικών προβλημάτων που γεννούν οι... συμβατικές υποχρεώσεις των ραγδαίως υποτασσομένων στη Νέα Τάξη, κρύβεται επιμελώς από το λαό που πρέπει απλώς να καταναλώνει και τα περιττά ακόμη και να πεθαίνει ήσυχα κι αδιαμαρτύρητα, περήφανος που έζησε στο θαυμαστό καινούριο κόσμο τους.

Την ώρα τούτη που δίνει διάλεξη στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ στις Βρυξέλλες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με θέμα την... προστασία του περιβάλλοντος, πίσω από το τεχνητώς διογκωμένο από δήθεν θρησκευτική σκοπιά «τζαμί της Παιανίας» κρύβεται μια θεμελιώδης αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής και η αθέατη πλευρά της ήδη γνωστής αμερικανοποίησής της.

Κι επειδή η μόνη προσωπική δέσμευση που ανέλαβα απέναντι σ' όσους κι όσες ζητούσα να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ήταν να τους πληροφορώ για όσα από τη θέση τη βουλευτική προσωρινώς θα πληροφορούμαι, εκτός των ΜΜΕ, ας μάθετε σύντροφοι τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση τζαμί:

Οταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε πρόσφατα στο Ισραήλ, προέκυψε μείζον ζήτημα που καλύφθηκε πίσω από παραπολιτικό ρεπορτάζ περί «αβγών» και σωρεία διαψεύσεων. Τι έγινε. Με εντολή της κυβέρνησης και αμερικανική επιθυμία, δε συνάντησε τους Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με απλά λόγια, πάψαμε να στηρίζουμε το συμφωνηθέν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων υπό δημιουργία ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Θεμελιώδης αλλαγή που προξένησε και ενδοΠΑΣΟΚικές ακόμη δυσαρέσκειες. Η Επίκαιρη Ερώτηση που υπέβαλε το ΚΚΕ στη Βουλή γι' αυτό το θέμα δεν απαντήθηκε, με το πρόσχημα ότι έλειπαν ο κ. Παπανδρέου και η κ. Παπαζώη, ενώ δεν ήταν ενημερωμένη η έχουσα και την αμερικανική υπηκοότητα κυρία Λαΐου!.. Ομως τα θέματα με τους Αραβες, η κυρία Λαΐου θα τα διαχειρίζεται αφήνοντας τις ΗΠΑ στον Γιωργάκη και τα ευρωπαϊκά στην κυρία Παπαζώη.

Υστερα ήρθε ξαφνικά, μέσα στα άθλια άρθρα για τα Ολυμπιακά συμφέροντα του κατατεθέντος επειγόντως νομοσχεδίου του κ. Πάγκαλου, αυτό το περί τζαμιού.

Τέμενος και Ισλαμικό Κέντρο ζητάει ο Αραβικός Σύνδεσμος από το 1971. Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Πάγκαλος επέμεινε να γίνει στο Γκάζι, όπου και λειτουργικό και απαραίτητο για τους εν Αθήναις μουσουλμάνους θα ήταν. Τώρα, ως υπουργός, δεν άλλαξε απλώς γνώμη, αλλά πρέπει να τακτοποιήσει τα υπεσχημένα από τους Αμερικανούς στους δικούς τους συμμάχους και συνεταίρους. Προτείνει ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Παιανία (απ' όπου παίρνει και ψήφους προοπτικής) διότι αλλάζει για εξυπηρέτηση «διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής» ο συνομιλητής φορέας. Οι Αμερικανοί έχουν μετά τον πόλεμο του Κόλπου στενούς σαουδαραβικούς δεσμούς, τόσο στενούς, όσο το πετρελαϊκό χρώμα. Εχουν αναβαθμίσει τη σχέση τους με το Ιράν και φονταμενταλιστικούς κύκλους της Τεχεράνης, ωσαύτως συμφέροντα του μαύρου χρυσού.

Οι εν λόγω κύκλοι συνέπτυξαν την «Ισλαμική Λίγκα». Οι Αμερικανοί πίεσαν τις Βρυξέλλες κι έτσι ένα Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων, χτίστηκε στις Βρυξέλλες πρόσφατα, δίπλα από τα γραφεία του ευρωαρχηγού Ρομάνο Πρόντι. Προϊόν της Ισλαμικής Λίγκας, προϊόν πολιτικής με προκάλυμμα το Ισλάμ.

Δεν πάει καιρός που ο μουφτής των Βρυξελλών έπεσε νεκρός στην πόρτα του τζαμιού μέσα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο, γαζωμένος από σφαίρες αυτομάτου. Καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά από την ενδομουσουλμανική σύγκρουση γύρω από την ηγεμονία που εξασφαλίζει η αμερικανοϊσλαμική οικονομική συμμαχία, δεν επιθυμεί ή επιτρέπει τέτοια Κέντρα. Αντιθέτως όλες έχουν ή σχεδιάζουν τζαμιά. Αλλο θρησκεία άλλο πολιτική, άλλο φιλοξενία συγκρούσεων ενδομουσουλμανικών συμφερόντων με αίμα, χεζμπολάδες κλπ.

Φαίνεται ότι με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μηδενική αντίσταση στις αμερικανικές πιέσεις, η Αθήνα είναι μετά τις Βρυξέλλες το δεύτερο πείραμα δήθεν άσκησης ανεξίθρησκης πολυπολιτισμικής πολιτικής.

Η Παιανία ήσυχη, μακριά απ' το κέντρο, δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο προσφέρεται. Οσο και τα αβαθή της Κυπαρισσίας για μια απόβαση συμφερόντων που αφήνουν πίσω και μακριά τις άριστες σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο και την υποστήριξή μας στους Παλαιστινίους.

Οταν λοιπόν ζητάς έγγραφα για το φορέα στον οποίο θα παραχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Γεωργίας 35 στρέμματα, πατάς κάλο και τότε ο κ. Πάγκαλος θυμάται ότι όλοι δεν είναι ενδεχομένως Οτσαλάν, δεν μπορεί να τους στείλει πακέτο όπου του πουν και ξαμολάει διανοούμενους τύπου Α.Ε.Κ.

Ομως οι μεγάλοι τραγουδιστές θέλουν και μεγάλες όπερες για να λάμψουν. Αλλιώς οι κορόνες καταστρέφουν τις οπερέτες και οι εντυπώσεις ουδέποτε καταβρόχθισαν την πολιτική.


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ