Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004
Σύγχρονο ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η Ολυμπιάδα

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα κοστίσει, με τους πλέον μέτριους υπολογισμούς, πάνω από δύο τρισεκατομμύρια δρχ. Ο ελληνικός λαός «θα πληρώσει αναμφίβολα το μάρμαρο» οικονομικά, αλλά και θα νιώσει στο πετσί του τις αντιδραστικές αλλαγές, που προωθεί η άρχουσα τάξη και οι οποίες επιταχύνονται λόγω της Ολυμπιάδας.

Η ανάγκη προετοιμασίας της Ολυμπιάδας δεν απαιτεί απλά «εργασιακή ειρήνη», αλλά εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ, με πρόσχημα την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα νομιμοποιηθεί και θα ενταθεί η κρατική βία και καταστολή. Πιο ανοιχτά και επίσημα, η χώρα θα βρεθεί στα χέρια συγκεκριμένων μυστικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, τα καλύτερα «φιλέτα» της Αττικής θα γίνουν στόχος κερδοσκοπίας και εμπορευματοποίησης κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, ενώ ολόκληρες περιοχές της πρωτεύουσας θα μετατραπούν σε «κοσμοπολιτικά κέντρα», με άμεση επίδραση στον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Το ζητούμενο, όπως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, είναι η αγωνιστική παρέμβαση του λαού, για μην εξελιχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε ένα σύγχρονο όπιο του λαού.


ΣΕΛ.  14   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ