Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ηπειρος όπως... Θράκη, Μακεδονία, Κρήτη... «Ανύπαρκτες επενδύσεις και σοβαρές παρατυπίες οι οποίες παραβιάζουν καθολικά τις διατάξεις του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου αποκαλύπτει έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Ηπείρου (...) έχουν καταγραφεί σωρεία παραβάσεων, οι οποίες κυμαίνονται από εικονικά τιμολόγια και υλοποίηση επενδύσεων με αντικανονικούς όρους, ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας, μέχρι και εντελώς εικονικές περιπτώσεις δημιουργίας νέων ή εκσυγχρονισμού παλαιών παραγωγικών μονάδων» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«Επενδύουν» στην τσέπη τους «Νέα δάνεια ζητεί τώρα ο όμιλος Κλωνατέξ, ο οποίος δέκα μήνες μετά την τελευταία ρύθμιση των χρεών του προς τις πιστώτριες τράπεζες συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και ληξιπρόθεσμων χρεών (...) δεν είναι μόνο οι εταιρίες του ομίλου στην Ελλάδα που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Είναι και ορισμένες από τις θυγατρικές εταιρίες της Fanco οι οποίες δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη: χρωστούν 800.000 ευρώ σε μισθούς, ασφαλιστικούς οργανισμούς και φόρους» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Αυτοκριτική; «Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κ. Ρουσόπουλος πώς γίνεται να καταλήγουν κονδύλια κρατικής διαφήμισης σε απατεώνες "τηλεπειρατές" και πώς είναι δυνατόν οι τελευταίοι να θησαυρίζουν χρησιμοποιώντας ανενόχλητοι κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες. Αυτό δεν είναι... νταβατζιλίκι;» (η απορία του Γ. Χαρβαλιά στο «ΕΘΝΟΣ»).

Υποβάθμιση με προδιαγραφές «Υπουργός και πρυτάνεις συζήτησαν το θέμα της νέας κοινοτικής οδηγίας για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων, η οποία αναγκάζει την Ελλάδα να αλλάξει τη στάση της απέναντι στα πτυχία τύπου φρανσάιζινγκ, δηλαδή αυτά που χορηγούν ξένα Πανεπιστήμια, ιδίως τα Βρετανικά, στο πλαίσιο συνεργασιών τους με ελληνικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Η κ. Γιαννάκου διαβεβαίωσε τους πρυτάνεις ότι θα εξαντλήσει το 20μηνο που έχει στη διάθεσή της για να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία, αναζητώντας πλαίσιο ποιοτικών προδιαγραφών για την αναγνώριση τέτοιων πτυχίων» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ