Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στο ναό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας

«Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε χτες την πολυσυζητημένη οδηγία Μπολγκενστάιν, κάτι που συνιστά σημαντικό βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών της ΕΕ η οποία αναλογεί στο 70% του ΑΕΠ των "25" (...) η οδηγία "πέρασε" χωρίς να πληγεί η βασική πρόβλεψη ότι οι εταιρίες μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλες χώρες εφαρμόζοντας τους νόμους της χώρας προέλευσής τους» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ανεμογκάστρι

«"Οταν θα το επιτρέψει ο προϋπολογισμός θα...", "είμαστε έτοιμοι ώστε όταν θα μας επιτραπεί...", "θα το κοιτάξουμε με προσοχή όταν θα..."... Ηταν ένα ρεσιτάλ από "θα..." του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου στο "Καλημέρα Ελλάδα"» (η καταγραφή στο ΒΗΜΑ).

Και πάρ' τη κάτω την καρδάρα

«Ο κάθε νοικοκύρης, ο κάθε βιοπαλαιστής, ο κάθε μικροεπαγγελματίας δεν ξέρει από οικονομικές αναλύσεις. Ξέρει τι έχει στην τσέπη του. Και διαπιστώνει καθημερινά ότι αυτά που έχει δε φτάνουν. Τα έξοδα της κάθε οικογένειας είναι τεράστια και τα έσοδα καθηλωμένα, αν δε λιγοστεύουν μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις. Αγχος για το μεροκάματο, άγχος για τα παιδιά που πρέπει να σπουδάσουν, άγχος για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν (...) ο κόσμος δεν έχει καμιά υποχρέωση να ξέρει από οικονομία. Ξέρει τα προβλήματά του (...) η κυβέρνηση Καραμανλή ούτε θαύματα μπορεί να κάνει μέσα σε είκοσι μήνες ούτε να τυπώσει λεφτά για να τα δώσει στον κόσμο που τα έχει ανάγκη» (ο Ν. Καίσαρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ελεήστε τον δόλιο, ω Δολιανοί

«Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει προσδιορίσει την κεντρική επιδίωξη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών: να αποκλείσει τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του, το χώρο της σύγχρονης ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς από τις νομαρχίες και τα δημοτικά συμβούλια (...) είναι προφανώς η ώρα της ενεργοποίησης και της συσπείρωσης του - πολύχρωμου και δυναμικού - κόσμου της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς» (το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ