Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οι εξοπλισμοί εξυπηρετούν τις ανάγκες των ιμπεριαλιστών

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αναφέρεται στις νέες εξοπλιστικές αγορές, που πρόκειται να αποφασιστούν από το ΚΥΣΕΑ τις επόμενες μέρες. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

«Ενας χρόνος ήταν αρκετός για να «ξεχαστούν» οι περσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο οποίος παρουσιάζοντας τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, ως έναν από τους επτά άξονες, μέσω των οποίων θα εξοικονομηθούν κονδύλια, για να επιτευχθεί η «ήπια» δημοσιονομική προσαρμογή, μιλούσε για περικοπή περίπου 400 εκατ. ευρώ, που θα διατίθονταν για την Υγεία, την Παιδεία κ.ο.κ.

Αντί για τη μείωση των εξοπλισμών, το ΚΥΣΕΑ, που συνεδριάζει τις επόμενες μέρες, πρόκειται να επικυρώσει την αγορά των 40 νέων αεροσκαφών «F-16» και των 112.370 τουφεκιών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός του κόστους σε σχέση με την αρχική εξαγγελία του υπουργείου περί 1,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα με απ' ευθείας ανάθεση, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για τις «προμήθειες αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων», με περίσσευμα υποκρισίας κάνει λόγο για κατάργηση των απευθείας αναθέσεων και για καθιέρωση ανοιχτών διαδικασιών!!!

Το ΚΥΣΕΑ έχει ήδη καταλήξει στην πρόταση ανταποκρινόμενο πλήρως στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για τα 2 επόμενα πενταετή εξοπλιστικά προγράμματα (ΕΜΠΑΕ), το κόστος των οποίων θα φτάσει το αστρονομικό ποσό των 25 δισ. ευρώ (περίπου 8,5 τρισεκατομμύρια δραχμές), ποσό που θα φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, ενώ περικόπτονται κοινωνικές δαπάνες και συγκεκριμένα συντάξεις, μισθοί, στην Υγεία, στην Παιδεία κ.λπ.

Οι παραγγελίες οπλικών συστημάτων επιβάλλονται από τους «συμμάχους φίλους μας».

Η διάτρητη ελληνική αμυντική ασπίδα της χώρας μας θα παραμείνει ελλειμματική, ως προς το εθνικό αμυντικό δόγμα και τις ουσιαστικές αμυντικές ανάγκες.

Οι συχνές αλλαγές της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και οι «κάθε είδους εκσυγχρονισμοί των κύριων οπλικών συστημάτων» δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα, αφού η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές επιβάλλουν προμήθειες ξένες και πέρα από την αμυντική θωράκιση της χώρας. Ακριβώς αυτές τις ανάγκες υπέρ του NATO και των ιμπεριαλιστών Αμερικανών και Ευρωπαίων εξυπηρετεί και το νέο δεκαετές εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξαγγέλλει η ηγεσία των ΕΔ.

Πάνω από 25 δισ. ευρώ κόστισαν στον ελληνικό λαό οι εξοπλισμοί την τελευταία 10ετία, ενώ παράλληλα η Ελλάδα, στην πενταετία 2000 - 2004, κατατάσσεται παγκόσμια ως η τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να απαιτήσουν:

- Να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία εις βάρος του ελληνικού λαού με εξοπλισμούς που δεν εξυπηρετούν την αμυντική ικανότητα της χώρας και το εθνικό συμφέρον, αλλά τους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών βιομηχανιών των όπλων και των μεσαζόντων!

- Να επιστρέψουν και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατιωτικά σώματα εκτός συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ