Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός δε χρωστάει τίποτα και σε κανένα!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ:

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δε χρωστάνε τίποτα και σε κανένα! Εχουν υποχρεώσεις μόνο για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Η συνταγή που πρότεινε ο πρωθυπουργός "περί κοινών στόχων και κοινού οφέλους εργαζομένων - επιχειρηματιών" δε βρέθηκε και δεν έγινε πουθενά. Σημαίνει υποταγή της εργατικής τάξης στο κεφάλαιο.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν ανοίγει κανένα "νέο δρόμο". Είναι η ίδια με αυτήν που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, είναι η ίδια που εφαρμόζεται και στις άλλες χώρες της ΕΕ και έχει παντού τα ίδια αποτελέσματα: Είναι επώδυνη για το λαό και ωφέλιμη για την πλουτοκρατία. Υλοποιεί την κοινή στρατηγική της ΕΕ, τους αντιδραστικούς στόχους της Λισαβόνας, για να αυξηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική της έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης ούτε έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει "κοινωνική ευαισθησία", να φέρει "διαφάνεια", να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων. Συνιστά μια γενικευμένη και καθολική επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Η λαϊκή απάντηση είναι μια και μόνη:

  • Απεγκλωβισμός από τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και της πλουτοκρατίας.
  • Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση παντού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ