Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με γκάλοπ κατά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινού Οφέλους (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και ειδικότερα οι εργασιακές σχέσεις σ' αυτές, μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα και των δημοσκοπήσεων, διά της γνωστής τακτικής της καταγραφής συγκεκριμένων απαντήσεων σε ειδικές ερωτήσεις. Σε δημοσκόπηση, της VPRC για λογαριασμό του Ρ/Σ ΣΚΑΪ, ένα σημαντικό μέρος του ερωτηματολογίου αφορά το εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ, όπου καταγράφεται ποσοστό 61% υπέρ ενός εργασιακού καθεστώτος ανάλογου με αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας.

Στην έρευνα αυτή, που έγινε το διάστημα 5-6 Δεκέμβρη, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε πανελλαδικό δείγμα 951 ατόμων, καταγράφεται αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας στην ασκούμενη πολιτική, ωστόσο το 69% τάσσεται ενάντια στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά και υπέρ ανασχηματισμού με ποσοστό 54%. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού, έναντι του 32% που είναι κατά.

Επίσης καταγράφεται αύξηση της δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης στο 75%, έναντι του 71%, που ήταν σε ανάλογη μέτρηση το Σεπτέμβρη, μάλιστα δυσαρεστημένοι δηλώνουν και το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το ποσοστό δυσαρέσκειας απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει το 80%. Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, με βάση τις διευκρινισμένες απαντήσεις (χωρίς αναποφάσιστους και αρνήσεις) καταγράφονται τα εξής ποσοστά: ΝΔ 42%, ΠΑΣΟΚ 39,5%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΝ 4%, ΛΑΟΣ 4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ