Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόταση για δίοδο στην οδό Λήδρας

Τον τερματισμό των κατασκευαστικών έργων ζητά από τους Τουρκοκύπριους η Ειρηνευτική Δύναμη

Η κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για σπάσιμο του αδιεξόδου στο θέμα του ανοίγματος διόδου από και προς τα Κατεχόμενα στην οδό Λήδρας, στην παλιά Λευκωσία. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυπριακή κυβέρνηση προτείνει το άμεσο πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή των οδών Λήδρας και Ερμού και σχετίζονται με το σημείο διέλευσης. Εισηγείται παράλληλα να αρχίσουν αμέσως διαβουλεύσεις με την Ειρηνευτική Δύναμη, με σκοπό να αποφασιστούν οι διευθετήσεις που είναι απαραίτητες για το άνοιγμα ενός νέου σημείου διέλευσης στην οδό Λήδρας, χωρίς οποιοδήποτε εμπόδιο. Επίσης η κυπριακή κυβέρνηση αναλαμβάνει να ζητήσει από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό.

Ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης

Τον τερματισμό των κατασκευαστικών έργων στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της οδού Λήδρας, στην παλιά Λευκωσία, ζητά από την τουρκική πλευρά η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή της η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο αναφέρει ότι οι μονομερείς πρωτοβουλίες είναι ασυμβίβαστες με το πνεύμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ότι «δε δύναται να στηρίξει ή να διευκολύνει το άνοιγμα του προτεινόμενου σημείου διέλευσης στην οδό Λήδρας στην απουσία της συγκατάθεσης και των δύο μερών».

Η Ειρηνευτική Δύναμη καλεί και τις δύο πλευρές να επαναρχίσουν τις προσπάθειες για να εξεύρουν κοινά αποδεκτές διευθετήσεις για το άνοιγμα του σημείου διέλευσης στην οδό Λήδρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ειρηνευτική Δύναμη αξιολογεί την πρόταση που υποβλήθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά και σημειώνει ότι η αποστολή παραμένει έτοιμη να διευκολύνει μια διαδικασία κατά την οποία οι δύο πλευρές θα συνεργάζονται με καλή πίστη η μια με την άλλη και με τα Ηνωμένα Εθνη για το διάνοιγμα σημείου διέλευσης για χρήση από τους πολίτες στην περιοχή της οδού Λήδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ