Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Γράφει η «σύγχρονη Αριστερά»

«Γίνονται καινούριοι δρόμοι στον Γράμμο, θα γίνει νέα Ελβετία. Εδώ θα στήσουν μαζί τουριστική μονάδα ο εγγονός του αντάρτη και του ταγματασφαλίτη. Για να τελειώνουμε επιτέλους με τον εμφύλιο πόλεμο...» (ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και συμπληρώνει η «φωτισμένη Δεξιά»

«Στον Περισσό θα πρέπει κάποτε να κάνουν την αυτοκριτική τους (...) μπορεί η θεωρία των Γάλλων, που πάει να περάσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, να είναι όντως υπερβολική, όχι όμως και να εμφανίζονται οι φίλοι του Περισσού ως θύματα και διωκόμενοι!» (ποιος άλλος; ο Μανώλης Κοττάκης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)...

Υπερ-φίαλος, ιερός δούλος και φραγκοφονιάς

«Ωπ-ωπ! "ηθική βλάβη" αξίας 200.000 ευρώ υπέστη ο κ. Πρετεντέρης, κατ' εκτίμησίν του, στην (τρέχουσα) τιμήν του κι ως εκ τούτου έκαμε αγωγή στο ΠΑΡΟΝ και απαιτεί το εν λόγω ποσόν! Καλά να πάθει το ΠΑΡΟΝ. Με το δημοσίευμά του φαίνεται να έθιξε (πάντα κατά κ. Πρετεντέρη) τη θέση (του κ. Πρετεντέρη) στην ιεραρχία του "Βήματος". Λογικόν: ιεραρχία, ιερά θέσις, ιερόν πρόσωπο, ιερός δούλος (αξίας 200.000 ευρώ), ιερή αγελάδα (γνωστόν, επίσης ότι το πρώτον νόμισμα ου μην και μονάς μετρήσεως αξιών ήτο το βόδι), ιερά συμμαχία, ιερός πόλεμος (364 π.Χ.), ιερά σινδόνη, ιερή γάτα (στην Αίγυπτο), ιερά Εξέτασις, ιερόν οστούν - μ' έναν λόγο ιερατείο. Ολα εκ του ιερός - λέξη αμφιβόλου ετύμου, ήτις στα σανσκριτικά σήμαινε και ισχυρός (όταν μάλιστα πετούσε φιάλες και υπερ-φιάλος). Από την εποχή των σανσκριτικών όμως έχει περάσει πολύς καιρός, αλλάζουν οι λέξεις τη σημασία τους με τα χρόνια, άλλο φράγκος φονιάς κάποτε κι άλλο φραγκοφονιάς σήμερα...» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Καθαρίζουν λερωμένες φωλιές

«Λίγο προτού διαλυθεί, το απερχόμενο κοινοβούλιο της Βολιβίας φρόντισε να αμνηστεύσει τους ντόπιους που πιθανόν αναμείχθηκαν στη δολοφονία του Τσε το 1967» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ