Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καταπάτηση δικαιωμάτων με προκάλυμμα τη νομιμότητα

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έθεσε και το ζήτημα των απαγωγών των Πακιστανών μεταναστών. Σε σχετική δήλωσή της μετά τη συνάντηση σημείωσε ότι εξέφρασε στον πρωθυπουργό, εκ μέρους του ΚΚΕ, «την πεποίθησή μας ότι οι απαγωγές των Πακιστανών έγιναν και ότι σ' αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σημίτη δύο φορές έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι οποίες συμφωνίες αφορούν και τη δράση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και βρετανικών στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι «δε συμφωνούμε όπως τίθεται από πολλές πλευρές το θέμα της τήρησης της νομιμότητας».

«Διότι - υπογράμμισε - κάθε μέρα ψηφίζονται νέοι αντιδραστικοί νόμοι σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα που θίγουν και τα ατομικά και τα συλλογικά δικαιώματα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ψηφίζονται οι νόμοι και να τηρείται αυτή η νομιμότητα. Εμείς καλούμε και τους Ελληνες εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό να υψώσουν τη φωνή τους και στην Ευρώπη. Οι νόμοι, που έχουν ήδη ψηφιστεί, να ανατραπούν στην πράξη, να γίνουν ανενεργοί, να μην ψηφιστούν νέοι και ό,τι αντιδημοκρατικό έχει ψηφιστεί να φύγει από τη μέση και επίσημα. Διότι δεν υπάρχει νομιμότητα όταν καταπατώνται τα ατομικά και τα συλλογικά δικαιώματα και όταν παρεμποδίζεται η λαϊκή δράση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο ζήτημα, η Αλ. Παπαρήγα εξήγησε ότι «μου απάντησε τουλάχιστον αυτά που μέχρι τώρα έχει τοποθετηθεί ως πρωθυπουργός και ως κυβέρνηση. Και βεβαίως εμείς είπαμε ότι δεν ξέρουμε τι ήξερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όμως οι μυστικές υπηρεσίες έδρασαν και δρουν στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ