Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΕΔΑΦΙΟ: «η κ. Μέρκελ περιέλαβε στη συμφωνία συνασπισμού, που συνδέει τους Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες, εδάφιο που μιλάει για την ανάγκη επανεκπαίδευσης των Γερμανών στην αξία των ΗΠΑ ως δημιουργικής δύναμης, την ώρα που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζονται με μεγάλη καχυποψία (...) η κ. Μέρκελ είναι ευπρόσδεκτη στην Ουάσιγκτον, καθώς έχει εκφράσει στο παρελθόν την πίστη της στην ικανότητα των ΗΠΑ να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Αυτό ακριβώς αναζητά άλλωστε και η αμερικανική κυβέρνηση: μια Ευρωπαία ηγέτιδα, η οποία κατάφερε να δει πέρα από το Ιράκ, δε στήριξε την εκλογή της σε κραυγές αντιαμερικανισμού και δεν παρουσίασε τα προβλήματα του Τζορτζ Μπους στη Βαγδάτη ως τιμωρία για κάποιο "αμερικανικό προπατορικό αμάρτημα"» (τα αποσπάσματα σε New York Times / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο «ΤΡΟΠΟΣ» ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ: «ασφαλής πηγή του Μεγάρου της Λεωφόρου Κατεχάκη ανέφερε στη "Χ": "Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αρνείται τη διακρατική συνεργασία σε επίπεδο ασφαλείας. Ωστόσο διαψεύδει όσα αναφέρθηκαν σε σχέση με απαγωγές, κουκούλες, βασανισμούς, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό προέβησαν σε τέτοιου είδους διαδικασίες με τον τρόπο με τον οποίο αναδείχτηκε το ζήτημα» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 81 ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ: «κινδύνευσαν να καταστραφούν και δύο μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρίες, που σώθηκαν ως εκ θαύματος» (από την κατάθεση του Κ. Κληρονόμου στη δίκη για το «Σαμίνα» / ΕΘΝΟΣ).

«ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...»: «ο γνωστός και ως "κόκκινος Πάνος" επέδειξε αριστερά πολιτικά αντανακλαστικά και έδειξε τα όρια μιας φιλεργατικής πολιτικής κόντρα στις νεοφιλελεύθερες διαθέσεις του ΣΕΒ» (το σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ