Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Κατάπτυστο και αντίθετο με την Ιστορία

Την οργή και την αγανάκτησή του «για την προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης να εξισώσει την πάλη των εργαζομένων για μια κοινωνία δίκαιη, με την αντιδραστική ναζιστική θεωρία και πράξη, που σκόρπισε τόση δυστυχία και βαρβαρότητα σε ολόκληρο τον κόσμο με τις καταστροφικές συνέπειες και τα εκατομμύρια των νεκρών», εκφράζει με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Καπνεργατικής Ομοσπονδίας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια των αντιδραστικών κύκλων της Ευρώπης να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως βολεύει τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο του κόσμου που στη συνείδησή του το κομμουνιστικό κίνημα και οι κομμουνιστές έχουν ξεχωριστή θέση για τις θυσίες και τους αγώνες τους για κοινωνική προκοπή και λευτεριά από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Η υποταγή και η μοιρολατρία δεν ταιριάζουν στους εργαζόμενους. Αυτοί ξέρουν να μη σκύβουν το κεφάλι και να αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία όπως αρμόζει σε αυτούς που παράγουν και δημιουργούν.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το κατάπτυστο αυτό κείμενο, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να συνθλίψει κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής στα κελεύσματα του κεφαλαίου.

Ο αγώνας αυτός δεν έχει σταματημό και οι εργαζόμενοι, κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, θα το επιβεβαιώνουν συνεχώς μέχρι να απαλλαγούν από τα αντιδραστικά μνημόνια και την αντιδραστική φύση του κεφαλαίου και των πολιτικών του στηριγμάτων».

Τέλος, το ΔΣ της Πανελλαδικής Καπνεργατικής Ομοσπονδίας καλεί όλα τα καπνεργατικά Σωματεία «να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για την απόσυρση και καταδίκη αυτού του κατάπτυστου και αντίθετου με την Ιστορία μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπονομεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ