Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Εκφράζουν κατηγορηματική αντίθεση

Συναντήσεις της ΚΟΘ του ΚΚΕ με την ΠΟΕΕΠ και το Δικηγορικό Σύλλογο

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο εξέφρασαν οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), Κώστας Αρτεμίου, και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαρούφας, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της σχετικής δραστηριότητας που αναπτύσσει το Κόμμα. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν τα μέλη της ΚΕ Χρήστος Κόφφας και Σάκης Βαρδαλής, καθώς και ο Κώστας Αβραμόπουλος μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οπως προέκυψε από τις συναντήσεις, οι πρόεδροι των δύο φορέων θα εισηγηθούν στα διοικητικά τους συμβούλια την απόρριψη του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ενημέρωσε για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη δράση του Κόμματος. Τόνισε ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο κηρύσσει επί της ουσίας τη δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κώστας Αρτεμίου σημείωσε σχετικά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί ο σοσιαλισμός με το φασισμό. Οπως τόνισε, υπάρχει μία ολόκληρη ιστορική πραγματικότητα που ανατρέπει εκ προοιμίου έναν τέτοιο ισχυρισμό. «Προφανώς» σημείωσε ο Κ. Αρτεμίου «έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν έναν εχθρό προκειμένου να δικαιολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα». Εδωσε, τέλος, την υπόσχεσή του ότι σε αυτή τη μάχη η ΠΟΕΕΠ θα είναι στο πλευρό του ΚΚΕ, ενώ θα καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας να πάρουν θέση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Γαρούφας είπε ότι θα θέσει το θέμα του μνημονίου στη σημερινή συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου, τονίζοντας ότι δε νοείται δημοκρατία με συνύπαρξη αποκλεισμών. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στις χώρες της Βαλτικής, όπου τα κομμουνιστικά, εργατικά κόμματα είναι εκτός νόμου» σχολίασε, προσθέτοντας ότι σίγουρα οι λαοί της Ευρώπης δε θα θέλουν ένα τέτοιο Συμβούλιο της Ευρώπης που αποφασίζει την περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ