Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ

Δήμαρχος Κιλκίς

«Οπως η φύση όταν βιάζεται εκδικείται, το ίδιο και η Ιστορία και η ιστορική μνήμη όταν κάποιοι προσπαθούν να την ξαναγράψουν ή να την παραχαράξουν, τότε κι αυτή εκδικείται.

Είτε το θέλουν είτε όχι, τα όποια κέντρα παγκοσμιοποίησης, που είναι πάντα τα ίδια, δεν μπορούν να σβήσουν από την Ιστορία ότι για την ελευθερία, δημοκρατία, ψωμί και δουλιά, καθώς επίσης και στους αγώνες ενάντια στην επικράτηση του ναζισμού- φασισμού με εκατομμύρια θύματα, πρωτοπόροι υπήρξαν οι κομμουνιστές και οι χώρες με το αντίστοιχο πολιτικό σύστημα.

Οι όποιες προσπάθειες χειραγώγησης λαϊκών κινημάτων, καταπίεσης της προσωπικής ελευθερίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταδίκης κομμάτων εκλεγμένων δημοκρατικά από το λαό τους, θα πέσουν στο κενό, γιατί αντίκεινται σε όλα τα θεσμοθετημένα όργανα, ΕΕ, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας, Ευρωκοινοβούλιο, Κοινοβούλια χωρών, κλπ., που οι συντακτικές πράξεις και τα Συντάγματά τους προασπίζουν όλα τα ως άνω αναφερόμενα, πλην ελαχίστων παρεκκλίσεων που και αυτές η δύναμη της μαζικότητας και επικουρικότητας των λαών θ' ανατρέψει στο μέλλον.

Η καταδίκη του περιβόητου μνημονίου είναι "εκ των ων ουκ άνευ", γιατί μας γυρίζει σε μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας (μακαρθισμός).

Η απόσυρση του κατάπτυστου μνημονίου αντικομμουνισμού είναι η τελευταία ευκαιρία ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ενωση, αν θέλει ν' αποδείξει την αυτονόητη και αυτόνομη ύπαρξή της, ή τον κατήφορό της και τη στροφή της προς το νεοφιλελεύθερο αποικιοκρατικό μόρφωμα των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ