Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
«H σιωπή είναι συνενοχή!»

«Καλούμε κάθε ναυτεργάτη, τις διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων, κάθε δημοκράτη να καταδικάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και αυτούς που το προωθούν. Η σιωπή είναι συνενοχή!»

Αυτό τόνισε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου της ΠΕΜΕΝ, κατά τη διάρκεια χτεσινής σύσκεψης όπου συζητήθηκε και το θέμα για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το οποίο προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τη σύσκεψη διοργάνωσε η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.

«Εκτιμάμε - σημείωσε ο συνδικαλιστής - ότι πρόκειται για ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό» και συμπλήρωσε: «Εξισώνει την πάλη για οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση με την πιο βάρβαρη πολιτική έκφραση του καπιταλισμού, που έχει σαν βάση τη διατήρηση και το βάθεμα της εκμετάλλευσης της κοινωνίας από μια χούφτα πλουτοκράτες».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Η ιστορία διδάσκει ότι οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη. Προλείαναν το έδαφος για ρατσιστικά πογκρόμ, την έλευση του φασισμού και βάρβαρων πολέμων. Πριν απ' όλα σήμαναν κλιμάκωση της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ακολούθησε συζήτηση όπου κοινός τόπος όσων πήραν το λόγο ήταν να καταδικαστεί μαζικά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, καθώς κι έμπρακτα, με πρώτο βήμα το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, στις 19 Γενάρη, στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ