Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
«Αντεπίθεση» Γιοσάκη με μηνύσεις

Με την «αντεπίθεση» του Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος κατέθεσε χτες τρεις μηνυτήριες αναφορές, συνεχίστηκε το σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα». Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχιμανδρίτης υποστηρίζει ότι η έρευνα δεν έχει συμπεριλάβει και άλλα πρόσωπα, τα οποία είχαν συμμετοχή και στρέφεται τόσο εναντίον του εφέτη - ανακριτή Γιάννη Σίδερη, όσο και κατά των δικηγόρων Γιάγκου Λαμπίρη και Χριστίνας Χαρατσάρη - Βαληνάκη, συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη. Ταυτόχρονα ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία (την τρίτη κατά σειρά), για τη Δευτέρα 16 Γενάρη στις 10 το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί για την αποδιδόμενη εμπλοκή του στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς όπως είπε δεν έχει παραλάβει ακόμη το σύνολο της δικογραφίας που υπερβαίνει τις 20.000 σελίδες.

Ο Γιοσάκης, που είχε προαναγγείλει τις ενέργειές του, στις μηνυτήριες αναφορές του αναφέρεται σε υπόθεση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, την οποία δίκασε η πρώην δικαστής Αντωνία Ηλία, το Σεπτέμβρη του 2003, και η οποία ήταν στο ίδιο πινάκιο με άλλες δυο υποθέσεις, για τις οποίες τόσο η πρώην δικαστής, όσο και ο δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, έχουν ελεγχθεί και έχουν ασκηθεί σε βάρος τους ποινικές διώξεις. Οπως υποστηρίζει, μολονότι η πρώην δικαστής κατηγορείται για δύο υποθέσεις που ήταν στο ίδιο έκθεμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούν σε οικονομική διαφορά, δεν ελέγχθηκε καθόλου και δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ούτε αυτή, ούτε η δικηγόρος Χριστίνα Βαληνάκη που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Λόγο για εμπλοκή της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη έκανε προχτές πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, λέγοντας ότι η Χριστίνα Βαληνάκη ήταν συνήγορος του γιατρού Γιώργου Ζορνατζή, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας δύο γιατρών και μιας ασθενούς. Ο Ζορνατζής αποφυλακίστηκε και για την αποφυλάκισή του έχει ήδη προφυλακιστεί ο δεύτερος δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ έχει τεθεί σε αργία και διώκεται ποινικά ο ανακριτής.

Η Χριστίνα Βαληνάκη σε δήλωσή της αναφέρει: «Οι λειτουργοί της Θέμιδος, στους οποίους έχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι, οφείλουν να υπηρετούν τη δικαιοσύνη και να συμβάλουν θετικά με όποιο τρόπο τούς ζητηθεί στη διαλεύκανση υποθέσεων που θίγουν και υπονομεύουν το κύρος της και του δικηγορικού σώματος. Ως προς το θόρυβο που επιχειρείται να δημιουργηθεί εάν και εφόσον με καλέσει η δικαιοσύνη να συνεισφέρω τη μαρτυρία μου, θα εκπληρώσω το χρέος μου ως απλός πολίτης και ως δικηγόρος».

Για τον Γιάννη Σίδερη ο Γιοσάκης υποστηρίζει ότι δεν άσκησε, όπως έπρεπε, τα καθήκοντά του και ζητά τον ποινικό έλεγχο για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ