Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αναγκαία η ένταση της ιδεολογικής διαπάλης

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση, χτες, της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

«Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη» ήταν το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης, που διοργάνωσε χτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός» από τη «Σύγχρονη Εποχή». Ομιλητής στην εκδήλωση, που έγινε στο «Χατζηγιάννειο», ήταν ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι το ξεπέρασμα της κρίσης του κομμουνιστικού κινήματος, στις μέρες μας, είναι αναγκαιότητα, αλλά και μια επίπονη διαδικασία. Και συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι καρδιά αυτής της πορείας θα είναι το ξεπέρασμα της ιδεολογικής κρίσης, που σημαίνει:

- Ιδεολογική διαπάλη μέσα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, στο κομμουνιστικό κίνημα σε κάθε χώρα, δυνάμωμα ιδεολογικό - θεωρητικό, πολιτικό.

- Ενίσχυση των δεσμών των επαναστατικών δυνάμεων με τα κοινωνικά κινήματα.

- Πάλη με τα οπορτουνιστικά ρεύματα του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης. Πρώτα απ' όλα πάλη με το δεξιό οπορτουνισμό, που είναι το κύριο ρεύμα που πλήττει το κομμουνιστικό κίνημα, αλλά και πάλη με τον αριστερό οπορτουνισμό, τη φραστική ψευδοεπαναστατικότητα, το αναρχοαυτόνομο, ρεύματα που εμφανίζονται πιο ενισχυμένα σε κινήματα της νεολαίας.

- Πάλη για συγκρότηση ενός διακριτού κομμουνιστικού πόλου που θα εξασφαλίζει κοινή δράση πάνω στην ενιαία στρατηγική απέναντι στο διεθνή ταξικό αντίπαλο.

- Ενταση της ιδεολογικής και πολιτικής πάλης εκ μέρους των κομμουνιστών, οργανωμένων και ανοργάνωτων φίλων τους, μέσα στα κινήματα, στις μαζικές οργανώσεις, στις συσπειρώσεις, στα μέτωπα πάλης, μέσα στους θεσμούς του συστήματος, όπως είναι το Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο, τα όργανα της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αύριο της Περιφερειακής.

- Η ιδεολογική πάλη να είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής πολιτικής και μαζικής δράσης.

Οσον αφορά στην τακτική του Συνασπισμού, ως οπορτουνιστικού φορέα σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή την τακτική του απέναντι στο ΚΚΕ, την οποία ενισχύει και η αστική προπαγάνδα, υπογράμμισε ότι αποτελεί τον κύριο εκφραστή του σύγχρονου δεξιού οπορτουνισμού στην Ελλάδα και σαν τέτοιο τον αντιμετωπίζει το ΚΚΕ, ως άμεσο κίνδυνο για το εργατικό κίνημα, καθώς απονευρώνει την προοπτική του. Ο οπορτουνισμός, συμπλήρωσε, το λιγότερο συντηρεί τους δισταγμούς για ταξική σύγκρουση και ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στα κόμματα της αστικής εξουσίας, για το φαινομενικό πολιτικό αδιέξοδο στα «αυθόρμητα» ξεσπάσματα μαζών.

Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΚΚΕ με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, των προβλημάτων και των ελλείψεών του, εντείνει την ιδεολογική δουλιά του, τη μελέτη για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τη συγγραφή της Ιστορίας του Κόμματος και προχωρά σε εκδόσεις του ιδεολογικού, πολιτικού, ιστορικού βιβλίου. Συγκεκριμένα, δε, για το βιβλίο «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός», επισήμανε την ανάγκη μελέτης και διάδοσής του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) (2021-06-12 00:00:00.0)
Ο οπορτουνισμός ως πολιτικό ρεύμα στο έδαφος του καπιταλισμού (2010-02-07 00:00:00.0)
Ο οπορτουνισμός ως πολιτικό ρεύμα στο έδαφος του καπιταλισμού (2010-01-10 00:00:00.0)
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (2008-12-21 00:00:00.0)
Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός (2007-10-21 00:00:00.0)
Η περίπτωση του «Νέου Αριστερού Ρεύματος» (2007-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ